İşte Hagi'nin sözleri...

"F.BAHÇE'YE KARŞI BASKI HİSSEDİYORDUK"
"O dönemde Fenerbahçe'ye karşı oynadığım maçların tamamında baskı hissediyorduk. Ankara'da oynanan bir kupa maçı var, unutamam. 3-0, 4-0 gibi bir skorla aldık. Benim için unutulmayan maçlardan biri de, Rüştü'ye penaltı ile gol attığım maçlardan biridir. Benim için unutulmayan maçlardan biri de odur. Frikikten attığm bir gol de vardı, onu da unutamam. Ben golcü bir oyuncu olduğum için birçok maç var unutamadığım."

5-1'LİK FENERBAHÇE MAÇINI ANLATTI
"Teknik direktörlük kariyerimde, bana zaman tanınan görev, bir tek G.Saray'da oldu. Beni tabii ki herkes tanıyor, sorumluluk taşıyan bir insanım. Çalışmayı seven bir insanım. Fazla zaman istemiyorum, ama ilk dönemde G.Saray'da benim için çok iyi oldu. Tecrübeli oyunculardan iyi verim aldım. Onları çalışmaya ikna ettim. İyi bir takım kurduk. Yarışmacı bir takımdı. Yanlış hatırlamıyorsam, 4-5 maç kaybettik sadece o sene. Son maça kadar da mücadele ettik. Kupayı kazanmamız da final maçıydı. Büyük takımlara karşı maç kaybetmedik. O kupa maçını da çok iyi hatırlıyorum. F.Bahçe'yi çok iyi analiz ederek, çok önemli bir değişiklik yaptım. 4-2-3-1 olarak oynuyorduk. O maçta 4-3-3 olarak oynadık. Hasan ortada, Ribery sağda oynadık. Bu şekilde de golleri attık. F.Bahçe'ye karşı yaptığım analizde, onların duran toptan gol attığını anladım. Bu konuda çalıştık. Olağanüstü bir maç oldu ve kupayı kazandık. G.Saray demek, her zaman kazanmak demektir"

"BUGÜN DE OYNASAM FARK YARATABİLİRİM"

"Hırsımla bugün de oynasam fark yaratabilirim, yapabilirim. En az bir 5 dakika oynarsam, ayaklarım, tekniğim devam ediyor, aklım devam ediyor. Fazla koşamıyorum o ayrı. Başkaları koşar. Benim zamanım geçti tabii. Güzel zaman geçirdim. Belli bir yaşa gelen sporcu için, antrenmanlarda o fedakarlığı göstermek zor. Antrenmanları seviyordum, ama koşmayı sevmiyordum."

"DROGBA İYİ ANTRENMAN YAPARSA..."

"O kadar iyi oyuncuyu kendisine oynayarak öğrenebilirsin. Drogba devam etmek ister mi, ona sormak lazım. İyi antrenman yaparsa, formda görünüyor. Pazar günü sahaya çıkarken, mutlu olmalı. İyi antrenman yapmazsa, sadece zevk için çıkarsa, o zaman işi zor. Antrenmanda biraz acı çekmen gerekiyor. Oynarken, maça çıkarken zevkle oynuyordum. Drogba iyi antrenman yaparsa oynayabilir"

"SNEIJDER ORTADA OYNAMALI"
"Bana kalırsa Sneijder gibi bir oyuncuyu ortada oynatmak lazım. Kanat oyuncusu değil o. Ben olsam onu daha fazla ortada oynatırım. Onun ideal pozisyonu o. Ajax'ta ortada oynuyordu. Hem hücumda, hem de savunmada iyi bir oyuncu. Tekniği çok iyi. Bana kalırsa, kanat oyuncusu daha hızlı olmalı, o hızlı değil. Gördüğüm kadar, kanatta başlıyor ama içeriye de giriyor çoğu maçta."

"ARDA'YI İLERİDE OYNATAN BENİM"

"Ben Arda'nın pozisyonunu geliştiren hocayım. O sağ bek oynuyordu. O sene 15 tane maç oynadı ve kanat oyuncusu olarak oynadı. Sonra patladı. Onu görünce, kendi sahamızda değil de rakip sahada oynaması gerektiğini anladım. Ben takımdaki, 28 tane oyuncunun arasında en oldun olan oyuncuydu. Onun özelliği buydu. İyi tekniği var ve çok olgun bir oyuncu. Fiziksel olarak da hazırsa, sahada her şeyi verir. Gençlere de şans tanımak lazım. " 
Editör: TE Bilisim