Türk müziğinin güçlü isimlerinden Soner Olgun’dan acı haber geldi. Bir süredir kanserle mücadele eden sanatçı, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

“İyi Bayramlar Türkiye” ve “Sevda Diye Bir Kuş” gibi eserleriyle tanınan Olgun’un cenazesinin 18 Ekim Pazar günü düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Kendine özgü yorumuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan sanatçı, besteci ve söz yazarı kimliğinin yanı sıra tiyatro çalışmaları ve televizyon programlarıyla da tanınıyordu.

Sanatçı Soner Olgun hayatını kaybetti - Resim : 1

SONER OLGUN KİMDİR

Soner Olgun, 18 Haziran 1959’da Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi. Bornova Anadolu Lisesinden mezun olan sanatçı, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro ve Dramatik Yazarlık Bölümünde eğitim gördü.

Müzik ve tiyatroyu bir arada sürdüren Olgun, yıllar içinde kendine özgü yorumuyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. Besteci ve söz yazarı kimliğiyle de öne çıkan sanatçı, Türk müziğinde kendine has bir repertuvar oluşturdu.

MÜZİK KARİYERİNE 1992’DE BAŞLADI

Profesyonel müzik kariyerine 1992 yılında yayımladığı “Letafet” albümüyle adım atan Soner Olgun, ilerleyen yıllarda farklı albüm ve single çalışmalarıyla müzikseverlerin karşısına çıktı.

Sanatçının diskografisinde 1994 tarihli “Her Şey Değişmeli”, 1999’da yayımlanan “İyi Bayramlar”, 2004 tarihli “İyi Bayramlar Türkiye” ve 2012’de dinleyiciyle buluşan “Sevda Diye Bir Kuş” albümleri yer aldı. Olgun, 2015 yılında ise “Yakarım Yağmurları” adlı maxi single çalışmasını yayımladı.

Bozkurt: “Esnafımızın emeğine, halkımızın beklentilerine kulak veriyoruz”
Bozkurt: “Esnafımızın emeğine, halkımızın beklentilerine kulak veriyoruz”
İçeriği Görüntüle

Albüm çalışmalarının yanı sıra sahne performanslarıyla da tanınan sanatçı, Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve Kuzey Kıbrıs’ta konserler verdi. Olgun, 1997-2014 yılları arasında İstanbul’da aynı mekânda her cuma ve cumartesi sahne alarak uzun soluklu performanslarıyla dikkat çekti.

TİYATRO VE TELEVİZYONDA DA YER ALDI

Müzik çalışmalarının yanı sıra tiyatroya da ilgi duyan Soner Olgun, “Letafet” adlı oyunu kaleme aldı ve oyunun müziklerini hazırladı.

Televizyon alanında da görev alan sanatçı, “Soner Olgun ile İyi Bayramlar” adlı programı Cine5 ve TV8 ekranlarında hazırlayıp sundu.

Müzik, tiyatro ve televizyon alanlarında çalışmalarını sürdüren Olgun, sahne performansları ve kendine özgü repertuvarıyla sanat yaşamı boyunca dinleyicileriyle buluştu.