Kıbrıs Postası'nın haberine göre konuşmasına başlamadan önce 30 saniye sessiz kalan Denktaş, “değerli vatandaşlarımız, sessiz bir başlangıç yaptım. Bu sessiz başlangıcın nedenlerini açıklamak istiyorum; Türkiye’ye doğduğumdan beri bağlıyım. Anadolu halkını kendi halkım gibi seviyorum. Türkiye vatandaşlarının siyasi iradesine her zaman saygılı oldum. Türkiyesiz bir Kıbrıs olamayacağının da farkındayım” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye bağlılığının kendisini hiçbir zaman Türkiye bürokratlarına bağımlı yapmadığına vurgu yapan Denktaş, “bu seçim döneminde yaşananlar beni, sessiz bir saygı göstermek sureti ile yaşanan olayları kabul etmeyeceğimi ortaya koymaya itti…" dedi.

Denktaş şöyle devam etti:

“Mustafa Alkan’a, programına ve halka duyduğum saygı nedeniyle programa devam edeceğiz. Fakat bu yaşananlara bir protesto yapmak zorundaydım ve kendimi o noktada hissettim. Sözlerimi ne mutlu KKTC’nin hür çocuklarına diyerek kökü, kökeni ne olursa olsun, ‘Ne Mutlu Kıbrıslı Türküm Diyebilene’ diyerek Atatürkçü bir yaklaşımla bitiriyorum. 30 saniye daha sessiz kalmak istiyorum.”

Editör: TE Bilisim