Eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, şimdiki Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununda hata yaptığı gerekçesiyle uyardı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Hristofyas’ın uzun süren sessizliğini dün katıldığı bir anma töreninde bozduğunu ve Anastasiadis’i, Kıbrıs sorununda hata yaptığı gerekçesiyle uyardığını yazdılar.

Habere göre Hristofyas, Anastasiadis hükümetinin son dönemde gündeme getirdiği kapalı bölge Maraş önerisini kendilerine ait olduğunu ve bu önerinin ileri götürülmesinden memnuniyet duyduğunu belirtirken Anastasiadis’in mevcuz müzakere zemininden ayrılması ve müzakereci atamasının ise hata olacağını öne sürdü.

Kendi hükümeti zamanında müzakerelerde sunulan ve Güney Kıbrıs’taki bazı kesimler tarafından “Kıbrıs Türk tarafına ve Türkiye’ye verilen hediyeler” olarak nitelendirilen öneriler konusundaki iddiaların doğru olmadığını belirten Hristofyas, öyle olsalardı Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafınca reddedilmeyeceklerini iddia etti.

Anastasiadis’in hükümet ortaklarına, bu önerileri geri çekeceği taahhüdünde bulunduğunu belirten Hristofyas, asıl bu önerilerin çekilmesinin Türkiye’ye hediye verilmesi anlamı taşıyacağını savundu.

Hristofyas açıklamalarında Anastasiadis hükümetinin ekonomik krize ilişkin uygulamalarını da sert dille eleştirdi.

Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos ise, hükümeti sırasında daha iyi bir memorandum için çabalamayan ve Güney Kıbrıs’ı bu duruma sokan Hristofyas’ın, sorumluluk duygusuna sahip olmadığını, olsaydı susması gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim