Bu komitenin, pratik anlamda DİKO’ya göre, yürürlükten kaldırılmakta olan Ulusal Konsey’in yerine geçeceğini yazan Fileleftheros gazetesi, Rum siyasi partilerinin tümünün ise, DİKO’nun teziyle hem fikir olmadıklarının görüldüğünü de belirtti.

Gazeteye göre DİKO Başkanı Papadopulos, dün konu hakkında yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilgili olarak halkın ve partilerin bilgilendirilmesi konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güven duyulmadığını, bu sebepten dolayı, Kıbrıs sorunuyla ilgili tartışmaların Meclis’e taşınması için inisiyatif üstleneceğini söyledi.

Gazeteye göre Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ise açıklamasında, Meclis’te bir Kıbrıs sorunu komitesi kurulmasıyla muhalif olmadığını, ancak Anastasiadis tarafından tam bilgilendirme yapılması veya müzakere belgelerin verilmesinin ise zor olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Gazete, DİSİ ve AKEL partilerinin ise, Kıbrıs sorununun yalnızca Ulusal Konsey içerisinde tartışılabileceğinden yana görüş belirttiklerini ekledi.

Editör: TE Bilisim