Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, özellikle çok çocuk sahibi aileleri gittikçe daha çok vurmaya başladı. Gerek işini gerek gelirinin bir kısmını kaybeden ailelerin “Çok Çocuklu Aileler Örgütü”nü telefon ve mektup bombardımanına tutarak yardım talep ettiği haber verildi.

Simerini “Toplum Ümitsiz... Çocuklarına Süt Bile Alacak Paraları Yok... ‘Bizi, Çocuklarımızı Doyurmak İçin Pirinç ve Makarna Dilenecek Hale Getirdiler’” başlık ve spotuyla yansıttığı haberinde Örgüt’ten yardım talep edenlerin hayatta kalabilmek için özellikle gıda, süt, kıyafet ve bazen de nakdî yardım istediklerine işaret etti.

Habere göre üyelerine yardım yapabilmek için şirketlerden yardım isteyen, gıda ve kıyafet toplayan örgüt bir süt firmasıyla yaptığı anlaşma çerçevesinde her Çarşamba günü 300-350 litre süt, makarna ve yoğurt dağıtıyor. 

Gıda dağıtım günü olan dün örgüt merkezine giden ve ağzına kadar dolu olan buzdolabının akşam saatlerine kadar tamamen boşaldığını yazan Simerini, yardım alan bazı kişilerle yaptığı röportajlara geniş yer verdi.

Gazete “Ailelerini yaşatmak için birkaç litre taze süt almaya giden onlarca kişinin Çok Çocuklu Aileler Örgütü ofisi önünde oluşturduğu sarsıcı görüntü” nitelemesinde bulundu.

Gazeteye konuşanlardan biri ailecek işsiz olduklarını, tek geçim kaynaklarının aldıkları ödenek olduğunu; harçlık verecek paraları olmadığı için çocuklarını küçük bir şişeye doldurdukları suyla okula gönderdiklerini söyledi. Bir diğeri, daha önce hiç bu duruma düşmediğini belirtirken bir başka kişi doyurması gereken 9 boğaz bulunduğunu, bir diğeri ise aile içerisinde herkesin işsiz olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim