Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde 11’incisi düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı “IDEF-2013” ün açılış törenine katıldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, açılış konuşmalarının ardından, aralarında Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün de bulunduğu çeşitli ülkelerden açılışa katılan 20 bakan kurdeleyi kesti.

Kurdele kesiminin ardından fuar alanını gezerek yerli ve yabancı firmalardan bilgi alan Özgürgün, BRT’ye değerlendirmede de bulundu.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün konuşmasında, bir ülkede barışın daha güvenli olabilmesi için savunmasının çok güçlü olması gerektiğini vurguladı.

Özgürgün, bölgenin en büyük savunma fuarında incelemelerde bulunmanın önemini kaydederek, katılımın çok yoğun olmasından dolayı da fuarın amacına ulaştığını belirtti.

“Savunma güçlü olmuyorsa barış da olmuyor, savunmanın, askeri gücün yüksek olması barışı da getiriyor” ifadelerini kullanan Özgürgün, geçmiş yıllara göre savunmanın öneminin daha da arttığını kaydetti.

Fuarın çok yararlı olduğunu ve fuar alanında bazı bakanlarla görüşme imkanı bulduğunu da ifade eden Özgürgün, Türkiye’nin özellikle savunma alanında gelişmesinin de çok önemli olduğunu belirtti.