Her yıl geleneksel olarak Baf’ın Kukla köyünde ekim ayında düzenlenen “Kukla Panayırı”na bu yıl Kıbrıslı Türkler’denyine yoğun ilgi vardı.
Kuklalılar Derneği’nden Kadriye Savaşır’ınorganize ettiği geziye, havanın yağmurlu olmasına rağmen iki otobüslük bir grup ile katılan dernek üyeleri, keyif dolu dakikalar yaşadı.
Geçtiğimiz hafta sonu panayırın üçüncü ve son günü idi. Bunu fırsat bilen Kuklalılar ve onların dostları Kukla’ya giderek hatıralarını ve geçmiş günlerini andılar. Geçmiş yıllara nazaran daha dar alanda kurulan panayırdaki stantlarda Kıbrıs’a özgü ceviz, elma, fıstık, samarella, sucuk, köfter gibi yiyecek ve içecekler satıldı.

Hatıralarına döndüler
Sosyal medya platformu olan Facebook’ta kurdukları bir sayfa ile Kukla’da yaşamış kişileri dijital dünyada bir araya getirmeyi başaran dernek yetkilileri, bu kez grup üyeleri için unutulmaz bir gezi düzenlediler.
Geziye katılanların çoğu Kukla köyünde doğup büyümüş bireylerdi. Onların yanında eşleri, çocukları ve arkadaşları vardı.Yenen öğle yemeğinden sonra panayır gezildi. Daha sonra evlerini, okullarını ve mezarlığı ziyaret için sokaklara dağıldılar.Tüm gün köyde kalınarak anılar tazelendi.
Çocukluk yıllarına ve hatıralarına yeniden dönen Kukla sakinleri, bu fırsatı değerlendirerek çocuklarına, torunlarına doğup büyüdükleri yerleri, evlerini göstererek bilgi verdiler.

Günün boyunca anılarını tazeleyen ve köyleriyle hasret gideren Kuklalıların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.



BAŞKAN DA KATILDI:Kadriye Savaşır’ın organize ettiği Kukla gezisine, Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de katıldı.



KUKLA’YA İLGİ VARDI:Her yıl geleneksel olarak Baf’ın Kukla köyünde ekim ayında düzenlenen “Kukla Panayırı”na bu yıl Kıbrıslı Türkler’den yine yoğun ilgi vardı.