Gaşık Gaşık Lezzet, Gadeh Gadeh Muhabbet, Doya Doya Eğlence
Kıbrıs’ın festivali; “Kıbrıs Rakı Festivali”
ikinci kez başlıyor
Geçtiğimiz sene Kıbrıs’ın ilk rakı festivalini düzenleyen Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı, şimdi ikinci Kıbrıs Rakı Festivali’ni sunmaya hazırlanıyor. 17-25 Mayıs tarihleri arasında Girne, Lefkoşa ve Gazi Mağusa’da gerçekleşecek olan Kıbrıs Rakı Festivali’nin bu seneki yıldızı Murat Dalkılıç olacak. Festivalin bu yılki konsepti Facebook’ta iki ay boyunca düzenlenen anket sonuçlarına göre oluşturuldu. Kıbrıs Rakı Festivali açılışı, 3 şehirde, Carnaval Turco grubunun eşlik edeceği kortej yürüyüşleri eşliğinde yapılacak. Grup Frekans, Grup Rast ve Eril Cambaz’ın da performanslarıyla renklendireceği festival boyunca, restoranlarda özel etkinlikler de yer alacak. Dolu dolu eğlence vaadeden Kıbrıs Rakı Fetsivali’ne özel avantajlı rakı menüleri de anlaşmalı restoranlarda rakı severleri bekliyor olacak.
Kuzey Kıbrıs ikinci kez rakı festivali ile eğlenmeye hazırlanıyor. Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı sponsorluğunda ikinci kez düzenlenecek olan Kıbrıs Rakı Festivali, 17 – 25 Mayıs tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta rakı severlerle buluşacak. Lefkoşa, Girne ve Gazi Mağusa şehirleri Kıbrıs Rakı Festivali ile tam 1 hafta boyunca “gaşık gaşık lezzet, gadeh gadeh muhabbet, doya doya eğlence” yaşayacak.
2. Kıbrıs Rakı Festivali basına tanıtıldı
Festivalin tanıtımını yapmak amacıyla 10 Mayıs’ta Biyer Restoran’da basın mensuplarıyla özel bir gecede biraraya gelen Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı’nın üreticisi Mey İçki Rakı Kategorisi Uluslararası Pazarlama Müdürü Elif Göktaş, festivalin detaylarının yanı sıra, Mey İçki’nin Kıbrıs’a özel gelecek planları ve rakı hakkında detaylı bilgiler de paylaştı.
Tanıtım gecesinde konuşan ve geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kıbrıs Rakı Festivali’ne gösterilen ilgiden dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Elif Göktaş, “Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı’nın üreticisi Mey İçki olarak, bir yıl önce böyle bir festivale imza atacak olmanın heyecanını yaşamaktaydık. Kıbrıs halkının festivalimize göstermiş olduğu büyük ilgi bizleri son derece mutlu etti. Bu sebeple bu yıl daha güzelini sunmak için çok yoğun çalıştık. Heyecanımız geçen yıla göre iki kat arttı. Her yıl tekrarlama kararlılığında olduğumuz Kıbrıs Rakı Festivali sayesinde bu güzel ülkedeki rakı severlerle daha güçlü bağlar kurmak, rakı kültürünü daha da pekiştirmek arzusundayız” dedi.
Murat Dalkılıç’tan ilk kez Kıbrıs Rakı Festivali’ne özel fasl-ı muhabbet
17,18 ve 19 Mayıs’ta, Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa şehirlerinde Carnaval Turco grubunun eşlik edeceği kortej yürüyüşleri eşliğinde başlayacak olan Kıbrıs Rakı Festivali’nin, kapanışı da 25 Mayıs’ta, Girne Limanı’nda, Türk pop müziğinin son dönemdeki en büyük yeteneklerinden olan Murat Dalkılıç’ın rakı festivaline özel ilk kez yapacağı fasl-ı muhabbeti ve birbirinden popüler şarkılarını seslendireceği konser ile gerçekleşecek.
Yerli müzik grupları da mini festivallere renk katacak
Bu sene Kıbrıs’a özel olarak Facebook üzerinden yapılan anket sonucunda belirlenen konsept ve mekanlarda düzenlenecek olan festivalin bir yeniliği ise, hafta içi günlerde de restoranlarda gerçekleşecek mini festival etkinlikleri olacak. Kıbrıs’ın ünlü gruplarından Grup Frekans, Grup Rast ve Eril Cambaz’ın performanslarıyla şenlenecek olan etkinliklerde hafta içi günlerde de avantajlı rakı menüleri sunulacak.
Kıbrıs’a özgü lezzetler de festivale eşlik edecek
Festival boyunca Yeni Rakı ve Tekirdağ’lı menülere, çakıstes, gabbar turşusu, kızarmış hellim gibi mezelerden, samsı, tel kadayıfı, şamişi, lokma, şammali, bişi, köfter, paluze ve golifa gibi tatlılara, mücendra ve herseden, şeftali kebabı, kleftiko, küp kebabı, molehiya, lalangı ve kolokasa kadar Kıbrıs’a özgü birçok lezzet eşlik edecek.
8 gün boyunca “Gaşık Gaşık Lezzet, Gadeh Gadeh Muhabbet, Doya Doya Eğlence”
Tam 8 gün sürecek festival boyunca katılımcılar, festivale dahil olan restoranlarda özel yemekler eşliğinde müziğin keyfini sürerken, festivalin son gününde ise Girne Limanı’nda Murat Dalkılıç’ın özel konseri ve birçok renkli aktivite ile unutulmaz bir gün geçirecekler.
Festivalin son günü olan 25 Mayıs’ta Girne Limanı’nda, geçen sene önünde kuyrukların oluştuğu rakı üretiminin tüm süreçlerini gösteren Rakı Atölyesi ile katılımcılar yine üzümün rakıya dönüşüne tanıklık edecek. Girne Limanı’ndaki festivale katılanlar ayrıca balık ayıklama, perküsyon ve meze yapımı eğitimlerinin yanı sıra, midyeci, pamuk helvacı, macuncu ile tam bir festival havasına girecek ve karikatürist, falcı gibi birbirinden eğlenceli aktivitelerden yararlanabilecekler.