Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yapılması planlanan alışveriş merkezi için parktaki ağaçların kesilmesine karşı direnenlere karşı tutumu nedeniyle Türkiye iktidarı AKP’yi eleştirerek “halkına karşı zalim ve faşist olmakla” suçladı.

KTOEÖS, Taksim’de halka yapılan saldırının kendilerine de yapıldığını belirterek Taksim’deki direnişi selamladı ve zulme karşı tüm hakları direnmeye çağırdı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, AKP iktidarının meşru bir iktidar olmayı yitirdiğini öne sürerek, “Her fırsatta halkına biber gazı, cop, silah ve TOMA’larla (toplumsal olaylara müdahale aracı) saldıran bu zihniyet mazlum değil bir zalim ve faşist olmuştur. Taksim’de kendi parkına, ağaçlarına sahip çıkan mahalle insanları, çocuk, kadın ve yaşlılara panzerlerle, silahlarla, TOMA’larla saldıran anlayış halkın temsilcisi olmaktan uzaklaşmıştır” görüşünü savundu.

“IMF ve Dünya Bankası’nın sömürgeci, yayılmacı, neo liberalist politikalarını, ABD ile ittifak yaparak uygulayan ve Büyük Ortadoğu emperyalizminden bölgede rol kapmaya çalışan AKP’nin halkına karşı uyguladığının faşizm olduğunu” iddia eden Gökçebel, halkın tüm zenginliklerinin özelleştirme adı altından uluslararası şirketlere peşkeş çekildiğini savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “UBP’nin de AKP ile aynı mantıkta birlikte çalışarak Kıbrıs’ın kuzeyinde de her türlü faşizan saldırılarla peşkeşleri yapmaya devam ettiğini” ileri sürerek, DAÜ’de, KTHY önünde, Ercan’da, Teknecik’te, LTB’de yaşananları toplumun çok iyi bildiğini, saldırıları unutmadığını belirtti. 
Editör: TE Bilisim