Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emiroğluları, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen hükümetin yapmış olduğu icraatları, seçime yönelik popülist yaklaşımlar olarak değerlendirdiğini ve halkın içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın iyileştirilmesine yönelik hükümetin hiçbir adım atmaması ve önlem almamasını eleştirdi.

Hükümetin 13 maaş ve denk bütçe ve sabit kur ile ilgili açıklamalarını gülünç bulduğunu söyleyen Emiroğluları, halkın eline geçen paranın özellikle dolaylı vergilerle devlet tarafından geri alındığını, ülkedeki birçok zenginin ise vergi vermediğini, dolayısı ile halkın bu yük karşısında ezildiğini dile getirdi.

Emiroğluları, özellikle asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olduğu, banka faizlerinin hala daha yüksek düzeyde seyrettiği, halkın yüksek faiz ve yüksek döviz kuru altında ezildiği bir dönemde hükümetin hiçbir tedbir almayarak, hala daha seçime yönelik istihdamlar ve partizanlıklarla uğraşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 2013 yılında Meclis Mali Komitesinden geçen faiz yasasının halkın borç ve faiz gücünü azaltacak ve borcunu ödemede kolaylık sağlayacağına vurgu yapan Emiroğluları, “ Maalesef UBP-CTP-DP Hükümetleri tarafından söz konusu yasa önerisi 4,5 yıldır ele almamıştır. Bu da bu hükümet eden partilerin Kıbrıs Türk Halkına değil, bankalara ve sermaye kesimine hizmet etmeyi tercih ettiklerinin birer göstergesidir.” açıklamasında bulundu. TKP Yeni Güçler olarak 7 Ocak erken genel seçimlerini halkın bu düzenden ve bu ekonomik kaostan kurtuluşun günü olarak gördüklerini dile getiren Emiroğluları, iktidara geldikleri takdirde özellikle faiz yasasını yeniden gündeme getireceklerini, TL ve Döviz de faizin anaparayı geçmeyeceği şekilde yeniden düzenleneceği belirtti. Vergi reformu yaparak çok kazanandan çok, az kazananda az vergi alınmasını ön gören bir yapı oluşturacaklarının altını çizen Emiroğluları, “ Asgari ücreti ise en yüksek düzeyde tutacak tedbirler alınacaktır. Fiyat istikrar fonunu halkın alım gücünü artırmaya yönelik bir şekilde düzenlenecektir. Ayrıca büyük otellerden ve özel üniversitelerden belli bir süre sonra vergi toplamanın yolunu açacak yaptırımları ve yasal düzenlemeleri yapacağız.” dedi. TKP Yeni Güçler olarak her zaman halkın, ezilenin, emekçilerin, köylünün, çiftçinin, hayvancının ve çalışanın yanında olduklarının altını çizen Emiroğluları, seçimden başarılı çıkmaları halinde bu kesimlerin haklarını sonunda kadar savunacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim