Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Zehra Cengiz, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

KSP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Zehra Cengiz ziyaretlerinde, LTB başkanlığına talip olmasının gerekçelerini anlattı.

Cengiz ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Lefkoşa’da demokrasinin iflas ettiğini, Lefkoşa'nın pisliğe terk edildiğini, Lefkoşa halkına vaatler vererek seçilenlerin Lefkoşa halkına yalan söylediklerini savunarak, şimdi aynı partilerin yeniden seçilmek için bir dizi aynı vaatlerde bulunduklarını kaydetti.

Halkın her konuda doğrudan katılımı olmadan yönetilecek Lefkoşa'nın, bugünkünden farklı olmayacağını ifade eden Cengiz, seçilmesi durumunda LTB’de modern teknoloji ve internet ile doğrudan demokrasiyi uygulamaya başlayacağını, idari ve mali disiplinin ise çalışanların ve Lefkoşa halkının kararları ile sağlanacağına vurgu yaptı.

İşe gelmeden maaş alanlara iş disiplini soruşturması açarak ve belediye emekçilerinin aktif katılımıyla gerekirse işten durdurma da yapacağını söyleyen Zehra Cengiz, şöyle ya da böyle belediyede işe alınan ve alın teri ile çalışan hiçbir belediye işçisinin işten durdurulmayacağını kaydetti.

Cengiz, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde yaptığı konuşmada, Alevilerle beraber eskiden beridir birlikte birçok işler yaptıklarını, gerek Alevilere yapılan baskılara gerekse de her türlü ırk, milli, dini ve cinsel baskılara  karşı bir duruşa sahip olan KSP'nin her türlü ayrımcılığa da karşı olduğunu söyledi ve “el ele vererek ve dayanışma içerisinde bu baskılara karşı durabiliriz ve kendi kendimizi yönetmek için adım atabiliriz” dedi. 
Editör: TE Bilisim