Erhan Arıklı’nın iş dünyasıyla, doktorlarla ve basınla olan sorunlarından dolayı yıpranmışlık yaşadığını belirten Zaroğlu, “Türkiye ile aşı konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi. Halbuki Güney Kıbrıs’a bize nazaran daha az aşı gelirken, Türkiye bize 100 bin aşı gönderdi. Ancak Erhan Arıklı, aşı için Doğu Perinçek’i aradı. Erhan Arıklı, bulunduğu makamı düşünerek konuşmalıdır” dedi.

   YDP’nin gökten zembille inmediğine, kendisinin UBP’den, Erhan Arıklı’nın ise DP’den geldiğine vurgu yapan Zaroğlu, “YDP’ye UBP ile DP’nin yanı sıra TDP’den ve CTP’den gelen ve partiyi kuranlar da var. Arıklı ailesinin kendisinden olmayanlara ajan ve hain suçlamaları çok kötü. Bu konuda 20 kişi yorum yaparsa, 17’si Arıklı ailesindendir” dedi.

   Bertan Zaroğlu, Haber Kıbrıs Web TV’de yayınlanan “Markaj” programına katılarak, Ali Baturay’ın sorularını yanıtladı.

 “Arıklı tahminlerinde sürekli yanılıyor”

   Genel kurulda farklı fikirlere sahip insanların bir araya geleceğine ve orada istenmeyen bir olay yaşanabileceğine işaret eden Zaroğlu, “Birlik ve beraberlik içinde seçime gitmeliyiz. Erhan Arıklı, tahminlerinde sürekli yanılıyor, ‘genel seçimde yüzde 20 alacağız’ diyor ancak tutturamıyor. ‘Bu seçimi yüzde 80’le kazanacağım’ diyor, yine yanılıyor” dedi.

“Seçilirsem, bakan veya başbakan yardımcısı olmayacağım”

   Adaylık açıklamasıyla ilgili de konuşan Zaroğlu, “Adaylığımı açıkladığım gün, ‘Ekim ayındaki seçime partimi hazırlamak ve parti içi organlarını toparlamak istiyorum’ dedim. Hedefim partiyi genel seçimlere hazırlamak. Seçilirsem, bakan veya başbakan yardımcısı olmak istemediğimi açıkladım” diye konuştu.

“Kendisinden olmayanlara ajan ve hain suçlamaları yapılıyor”

   YDP’nin gökten zembille inmediğine, kendisinin UBP’den, Erhan Arıklı’nın ise DP’den geldiğine vurgu yapan Zaroğlu, “YDP’ye UBP ile DP’nin yanı sıra TDP’den ve CTP’den gelen ve partiyi kuranlar da var. Arıklı ailesinin kendisinden olmayanlara ajan ve hain suçlamaları çok kötü. Bu konuda 20 kişi yorum yaparsa, 17’si kendi ailesindendir” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medyadan bize UBP’nin ajanları diyorlar”

   Cumhurbaşkanlığı seçiminde virüs kapıp hasta olana ve Türkiye’ye tedaviye gidene kadar Erhan Arıklı için her yeri gezdiğini anlatan Zaroğlu, “İkinci turda partide Ersin Tatar’ın desteklenmesiyle ilgili oybirliği ile karar alındı bu kez Tatar’a destek aradık. Ersin Tatar ile olan fotoğraflar gösterilerek UBP’nin adamı diye eleştirilerde bulunuyorlar. Partiye hiç gelmeyenler sosyal medyadan bize UBP’nin ajanları diyor.

   Kendisine hainlik yakıştırması yapacaklarına Arıklı ve ekibinin yaptıkları ve yapacakları icraatlardan bahsetmesi gerektiğini savunan Zaroğlu, “Sürekli Arıklı ailesinden birileri küfür ediyor ve saldırı yapıyor. Genel başkan devreye girmeli. Bu nasıl bir seçim kampanyasıdır?” ifadelerini kullandı.

“Parti başkanı ve yardımcısı Arıklı ailesinden”

   Genel Başkan Arıklı’nın kendisine yakın olmadığı için Ahmet Yönlüer ve Bülent Kaya’yı parti içindeki görevden aldığını anlatan Zaroğlu, “Bana yakın olduğunu düşündüğü için Yönlüer’i görevden aldığını söyledi. Kendi adamlarıyla yürümek istedi ve kardeşini atadı. Parti başkanı Erhan Arıklı, genel başkan yardımcısı Ayhan Arıklı. Benim partimde 9 bin üye var, hepsi benim partilim ve beraber yürütmek isterim” şeklinde konuştu.

“Adıma yaptırılan adminler fotomontaj çıktı”

   Korkutma olaylarının anket kehanetleriyle başladığına işaret eden Zaroğlu, “Arıklı, ‘Türkiye’den algı operasyonu yaptırılıyor bunu Bertan Zaroğlu yaptırıyor’ dedi. Bu anket ajansı 2018’de Arıklı’ya iş yapmıştı. Facebook’taki bir hesapta adıma yaptırılan adminler fotomontaj çıktı. Bilişim Yasası ve sosyal medyadan en çok zarar gören ve açıklama yapan benim” dedi.

“Nisapla ilgili tüzük değişikliği yapılmalı

   YDP, genel kuruluyla ilgili süreçten de bahseden Zaroğlu, “Kurultay 11 Nisan’da yapılacak ancak parti tüzüğüne göre nisap sağlanamazsa kurultay 15 gün sonraya çoğunluk aranmadan ertelenir. 13 Nisan’da Ramazan başlıyor bu nedenle tüzük değişikliğine gidilmesini istiyorum. ‘Kurultay 15 gün sonraya ertelenir’ maddesi yerine ‘bir saat sonra tekrarlanabilir’ maddesinin onaylanmasını istiyorum” diye konuştu.

 “Arıklı’nın bakanlık icraatlarını ilk kez eleştireceğim”

   Erhan Arıklı’nın seçim manifestosu dışında, bakanlığı için herhangi bir eleştiri yapmadığını ancak bu programda ilk kez yapacağını dile getiren Zaroğlu şu ifadeleri kullandı:

   “Şu ana kadar ‘bakanlık yapamıyor’ demedim ama bugün söyleyeceğim. Seçim manifestomda iş dünyasıyla, doktorlarla ve basınla olan sorunlardan dolayı yıpranmışlık olduğunu söyledim. Tedarikçiler de çalışanların çoğu bizim üyelerimiz. ‘Türkiye ile aşı konusunda yaşanan sıkıntılar var’ diyor. Güney Kıbrıs’a bize nazaran daha az aşı gelirken, Türkiye bize 100 bin aşı gönderdi ancak Erhan Arıklı Doğu Perinçek’i aradı. Erhan Arıklı, makamını düşünerek konuşmalı.”

“UBP’nin müsteşarı YDP kurultayı öncesi ortaya çıktı”

   Ekonomi ve Enerji Bakanı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile ilgili eleştirilerde de bulunan Zaroğlu, şöyle konuştu:

   “KIB-TEK konusunu ben engellemişim diye tavır takınıyorlar, neredeyse ben engellerim diye yazacaklar. ‘KIB-TEK’te 300- 350 milyon vurgun var’ diyorsun ancak sen orada müsteşar değil miydin, neden engel olmadın? İptal edilen sayaçları bakanlar kuruluna gönderen sen değil misin? Makamda oturacak diye Arıklı’ya şirin görünmek istiyor. KIB-TEK’te bir usulsüzlük var. Orada ben değil siz oturuyorsunuz. Buyurun polisi savcılığı harekete geçirin. Aşıkoğlu, UBP’nin atadığı bir müsteşar. Kurultay öncesi sistematik bir şekilde açıklamalar yapıyor. Seçim propagandasına bu konular alet ediliyor. Bazı gazeteciler ‘içerden saldırı var’ diyorlar, biz kime böyle bir fırsat veririz? 2-3 yıldır ekonomi müsteşarlığı yapan kişi, ‘vurgun var’ diyor ancak kaç kişinin adını polise verdi?

   Arıklı’nın yeğeninin gazetesinde ve TV’sinde ‘hakkında eleştiriler yapıldı ancak cevap vermeyince kabul etti’ diye lanse edildiğinden bahseden Zaroğlu, “12 Aralıktan beridir hükümetteyiz halen atamalar yapılmadı. Arıklı, ‘atamaları ben yaparım’ diyor. Atama komisyonunda ben de vardım. Spor Dairesi dışındaki kişi haricinde atamalarla ilgili bir ilgim yok.”

“Seçim barajının yükseltilmesine itirazımız yok”

   Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın değiştirilmesi ve seçim barajının yükseltilmesi konusunda değerlendirme yapan Zaroğlu, “Barajın yükseltilmesine itirazımız yok. Yüzde 8-10 olabilir. Barajı geçemeyeceğini düşünenler ittifakın önünü açsın. Tek bölge ve karma seçim sisteminde yanlışlıklar var. Karma oy kaldırılmalı, olmazsa basitleştirilsin. 15 bin oy yandı” dedi.

“Herkesi demokrasi şölenine bekliyoruz”

   Üyeleri 11 Nisanda yapılacak YDP kurultayına davet eden Arıklı, “Herkesi demokrasi şölenine bekliyoruz. YDP, kimsenin varlığıyla var olacak yokluğuyla yok olacak bir parti değildir. Partinin iyiliği için yazılanlara cevap verilmesin” diye ifade etti.

HABER KIBRIS

Editör: TE Bilisim