Görüşme öncesi basına açıklama yapıldı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aykut Hocanın, Dışişleri Bakanlığı ile Maraş konusunda işbirliği içersinde çalışıldığını belirtti.

Hocanın görüşmede üniversitenin pandemi sürecinde atacağı adımlar ve alnacak tedbirlerle ilgli görüş alış verişinde bulunulacağını da kaydetti.Aykut Hocanın, Kovid 19 nedeniyle yaşanan süreçte öğrencilerin güvenliği acisindan her türlü tedbirin alınacağını kaydetti.

Bir devlet üniversitesi olarak çalışanların ve öğrencilerin güvenliğini ön planda tutarak eğitime geçileceğini vurgulayan Hocanın, genel politikalar doğrultusunda belirli tedbirlerin de alınacağını vurguladı.

Prof. Dr. Aykut Hocanın yöneltilen soru üzerine, akademik takvimin eylül ortasında eğitime başlanması yönünde olduğunu ancak bu tarihin güncellenebileğini söyledi.

Üniversitede yüz yüze eğitim için gerekli alt-yapı çalışmaların yapıldığını ve hali hazırda bu hazırlıkların da devam ettiğinin altını çizen Hocanın, velilerin ve öğrencilerin önlemler konusunda endişe etmemelerini, gelemeyecek öğrenciler için de uzaktan eğitim konusunda hazırlıkların yapıldığını vurguladı.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Maraş konusunda somutlaşmış işbirliği içerisinde olunduğunu ifade etti.

Özersay, Maraş konusunun bir siyaset malzemesi haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, yapılacak çalışmaların olması gerektiği gibi ve olması gerektiği hızda olmasına vurgu yaptı.

Maraş konusunda sadece sahada yapılacak çalışmaların değil uluslararası alanda yürütülecek çalışmalarla da önemine işaret eden Özersay, Maraş’ın açilması konusunda bir tarih verilmesinin yürütülen politikaya da zarar verebileceğini dile getirdi.

Kudret Özersay, pandemi süreci çerçevesinde alınan ve alınacak tedbirler konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını kaydetti.
Özersay,özellikle yurt dışından gelen öğrenciler için yapılan vize uygulaması ve olağan dönemde alınan diğer tedbirlerin de tekrar değerlendirileceğini vurguladı.

(BRT)

Editör: TE Bilisim