Konuya ilişkin TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan VYK Başkanı İsmail Arter, YİM’in kararının dün ellerine ulaştığını, öğleden sonraki rutin VYK toplantısında konuyu değerlendirdiklerini, hukukçuların karar metni üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Bugün öğleden sonra hukukçularla yeniden bir toplantı gerçekleştireceklerini anlatan Arter, kişisel düşüncesinin ara emri kararını bir üst mahkemeye taşımak olduğunu ancak bu konuda VYK’da üretilmiş bir karar bulunmadığını söyledi.

YİM’in kararının Prof. Dr. Osam’ın atamasının durdurulmasıyla ilgili olduğunu hatırlatan Arter, önceki rektör yardımcıları istifa ettikleri için yerlerine yeni rektör yardımcılarının asaleten atandığını, rektör yardımcılarının görevlerinin başında olduğunu kaydetti.

Rektör atamasıyla ilgili sorunların temelinin DAÜ Yasası olduğunu yineleyen Arter, DAÜ Yasası’nın günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenme ihtiyacının bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti.

“Yasanın düzeltilmesi lazım yoksa işin başına döneriz” diyen Arter, en hızlı çözümün yasanın bir an önce düzenlenmesi olduğunu, aksi takdirde sorunların yaşanmaya devam edeceğini dile getirdi.
Editör: TE Bilisim