Turizm Çevre Ve Kültür Bakanlığı'na Bağlı olan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Hakan Yozcu Türksoy Türk Devletleri Tiyatro Birliği'nin 2. Genel Kuruluna katılmak üzere 24 Haziran 2013 günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidiyor.

Toplantı 25 Haziran 2013'de Bakü'de yapılacak. Toplantıda Türk Dünyası Devletleri Birliği'nin önümüzdeki dönem için Başkanı da seçilecek. Her yıl Başkanlığı seçimle başka bir ülkenin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü alıyor.
İlki, 2 yıl önce 18 Mayıs 2011 yılında Antalya'da yapılan toplantının ikincisi Bakü'de yapılıyor. İlk toplantıya başkanlığı TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin yapmıştı. Daha sonra Azerbaycan Milli Devlet Drama Tiyatrosu Genel Müdürü Prof. Dr İsrafil İsrafilof başkanlığa seçilmişti.

Bakü'de yapılacak olan toplantıya 15 Türk Devleti katılıyor. Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Hakan Yozcu kurulda bir de konuşma yapacak. Kıbrıs Türk Tiyatrosu hakkında bilgi verecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında tanıtıcı bilgiler verecek.

Yozcu, 25 Haziran 2013 günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuiriyeti'ne dönecek. 
Editör: TE Bilisim