Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’de üst düzey temaslarda bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Kabulde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de hazır bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta müzakere sürecinde önemli bir dönem yaşandığını belirterek, böyle bir dönemde omuz omuza yürümenin önemli olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Ortak Metin konusunda sağlanan mutabakatta, tüm siyasi parti liderlerinin ve yetkililerin kararlılığını görmenin iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüm konusunda adaya umutlu geldiğini söyleyen Davutoğlu, “Bunu pekiştirerek dönmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmanın başında, Soma’da meydana gelen maden kazasına işaret ederek, “Türkiye’nin acısı bizim de acımızdır” dedi.

Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümüne yönelik olarak Türkiye’nin ortaya koyduğu tavrın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Yorgancıoğlu, çözümün Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukukun bir parçası olması yolundaki önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu, ortak metnin bu süreçte bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda bugüne kadar varılan yakınlaşmaların esas alınması gerektiğini belirten Başbakan Yorgancıoğlu, “Türkiye Hükümeti’nin bu konudaki tavrı bizi destekleyici ve cesaretlendiricidir. Bu çok sevindiricidir. Bu süreci birlikte yürüttüğümüz sürece de Kıbrıs Türk halkının çıkarlarının daha iyi korunacağı konusunda şüphemiz yoktur. Sizi burada görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim