Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2014 Arama Kurtarma Tatbikatı’na katılmak amacıyla KKTC’de bulunan Türkiye Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Genelkurmay Komuta Kontrol Daire Başkanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, Genelkurmay Yunanistan - Kıbrıs ve Denizcilik, Havacılık Daire Başkanı Tuğamiral Yasar Çamur ile GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter’i kabul etti.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, adaya tatbikat amacıyla geldiklerini dile getirerek, “bugün sizleri de alarak denizlere açılıp tatbikatımızı ircaa edeceğiz” dedi.

Her yıl yaptıkları tatbikatın ortak çalışabilirlilik açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Uşaklıoğlu, bugün tatbikatın deniz safhasının gerçekleştirileceğini ve gece yarısına kadar gemide olacaklarını kaydederek, “inanıyorum çok başarılı bir tatbikat icra edeceğiz. Böylece sadece silahlı kuvvetlerimiz değil sahil güvenlik komutanlığımızı da denemiş olacağız. Bunları da sizlerin görmesi bizleri son derece mutlu edecektir” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, konuklara “hoş geldiniz” diyerek, tatbikatın başarılı geçmesini diledi.

Tatbikatın işbirliğini geliştirme ve yeni uygulamaları denemek açısından önemli olduğunu, daha da önemlisinin ise dostlukların gelişmesi olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, tatbikat amacıyla KKTC’de bulunan heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, bir birlerine anı hediyesi de sundu.
Editör: TE Bilisim