Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, yeni kabineye ve hükümete hayırlı olsun demek ve sağlık çalışanlarının sorunlarını bir kez daha dile getirebilmek ve çözüm bulmak adına görüşlerini ortaya koymak için başbakanı ziyaret ettiklerini belirtti.

Özellikle geçmiş hükümet döneminde halkın iradesine rağmen uygulanan yaşamı tehdit edici ekonomik ve siyasi politikaların Kıbrıs Türk halkının büyük bir moral çöküntüsü yaşamasına neden olduğunu belirten Şeherlioğlu, şu anki hükümetin ve sendikal platformun birlikte bu uygulamaları protesto ettiğini anımsattı.

Şeherlioğlu, yeni hükümetten Kıbrıs Türk halkının iradesini eline almasını, kendi politikalarını üretmesini ve uygulama yönünde adım atmasını beklediklerini aksi durumda Kıbrıs Türk halkının yok olmaya mahkum olacağını kaydetti.

Bu politikalar uygulanırken sosyal devletin olmazsa olmazları eğitim ve sağlık sektöründe uygulanan “yanlış politikaların”, halkı mağdur ettiğini savunan Şeherlioğlu, yeni hükümetin bu konuya henüz el atacak fırsatı bulamadığını ancak kendileri demokrasi ve barış yönünde atılacak her türlü adımı destekleyeceklerini belirtti.

Şeherlioğlu, hükümetin özellikle sağlık alanındaki anomalileri, yasadan, çalışandan veya sistemden kaynaklansın düzeltilmek için atılacak adımları beklediklerini söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, partisi için de hükümet için de halkın hassasiyetlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Hükümet ederken halka hizmet etmek esastır; yaşamın her alanındaki ihtiyaçları, modern anlamda karşılamaktır” dedi.

Sağlık alanında da aynı anlayışla hareket edeceklerini ifade eden Yorgancıoğlu, bozuklukların sağlık sistemindeki farklı ayakların eksikliklerinden kaynaklandığını, bunları hem yasal olarak düzenleme, hem de çalışanların koşullarını iyileştirme hedefinde olduklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, hayatın her alanında sorunlar çözülürken tarafların işbirliği içerisinde çözüm üretmesi gerektiğini, kendilerinin de bu şekilde çalışmayı planladıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim