YKP’den yapılan yazılı açıklamada, Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) konusunda son alınan kararlar eleştirilerek, uygulanan yüzde 3’lük fonun doğru yerde kullanılacağına kimsenin inanmadığına işaret edildi.

Açıklamada, bir yandan domates üreticisi desteklendiği söylenirken, diğer yandan ihtiyaç olmamasına rağmen ikinci kez domates ithaline izin verildiğine işaret edilerek, tarlada kalan domatesin ise fonlar kullanılarak üreticiye tanzim edileceği savunuldu.

TÜK’ün kademeli olarak daraltılarak, kapatılacağını ve tarım sektörünün daha da fazla Türkiye'ye bağımlı hale getirileceği savunulan açıklamada, YKP’nin, gıda egemenliği için tarımın desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiği ancak yönetimin "destek" adı altında yaptıklarıyla tarım ve hayvancılığın hayata kalamayacağı iddia edildi.

Açıklamada, “YKP olarak, mevcut tarım ve hayvancılık politikalarının doğru olmadığının, sürdürülemez olduğunun altını çizer, piyasa koşullarının belirleyeceği değil, sosyal devlet anlayışı ile kooperatiflerle dayanışarak, ekolojik, gıda egemenliğini gözeten yeni tarım politikası için tüm ilgili kesimleri çalışma yapmaya çağırırız” denildi.
Editör: TE Bilisim