Türkiye’deki üniversitelere kayıt yaptırabilmek için düzenlenen sınavların ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’ye KKTC’den katılan öğrencilerin sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Gençlik Ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz’ın yaptığı açıklamaya göre, YGS 1– YGS 2 – YGS 3 – YGS 4 – YGS 5 ve YGS 6’da dereceye giren öğrencilerin aldıkları puanlar ve okulları ÖSYM tarafından iletildi.

Buna göre, 2013 YGS sınavına KKTC’den 2 bin 53 başvuru yapıldı, 51 öğrenci sınavsız geçişten yararlanmak için müracaat etti.  Müracaat eden 165 öğrenci ise sınava girmedi veya boş sınav kağıdı verdi.

Bin 786 öğrencinin 2013 YGS puanları hesaplandı. 180 ve üzeri puan alarak LYS sınavlarına girme hakkı elde eden 968 öğrenci oldu. 

Sınavda, 140 – 179.99 arasında puan alıp ön lisans programları ve Açık Öğretim Fakültesi programlarına kayıt hakkı elde eden öğrenci sayısı ise  568.

Açıklamaya göre 250 öğrenci de 140’dan az puan alarak Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan üniversitelerde öğrenim hakkı elde edemedi.

Türkiye’de bulunan üniversitelere kayıt olabilmek için yapılan sınavların ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) haziran ayında gerçekleştirilecek.


Editör: TE Bilisim