Piyanist, besteci ve müzik öğretmeni Yeşim Beyaz İlkan, 16 Nisan Salı akşamı kendi beste ve düzenlemelerinden oluşan “Kıbrıs Melodileri” adlı piyano resitali verecek.

Halk Sanatları Vakfı’nın (HASDER) katkıları ile halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek resital, saat 19.30’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

İlkan resitalinde şu eserleri seslendirecek:

1-Kıbrıs Çiftetellisi (Anonim) - piyano düzenleme Yeşim Beyaz İlkan, 2-Duygular - beste Yeşim Beyaz İlkan, 3-Esintiler - beste Yeşim Beyaz İlkan, 4-Feslikan (Anonim) - piyano düzenleme Yeşim Beyaz İlkan, 5-Denizlerin Dansı - beste Yeşim Beyaz İlkan, 6-Kaos - beste Yeşim Beyaz İlkan, 7-Uyanış - beste Yeşim Beyaz İlkan, 8-Leymosun Türküsü (Anonim) - piyano düzenleme Yeşim Beyaz İlkan, 9-Arayış- beste Yeşim Beyaz İlkan, 10-Kıbrısım - beste Kamran Aziz - piyano düzenleme Yeşim Beyaz İlkan.

Yeşim Beyaz İlkan yaptığı açıklamada, her yıl bir konser hedefi ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, tamamen kendi ürünü beste ve düzenlemelerinin büyük kısmının Kıbrıs’a ve Kıbrıs kültürüne özgü olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim