Cumhuriyet Meclisinde yer alan görüşmede yaptığı konuşmada Erhan Arıklı KKTC’deki yerel yönetimlerde çok ciddi sorunlar yaşandığını, 28 belediyenin 19’unun batık durumda olduğunu, yerel yönetimler için gerekli olan reformun bir türlü gerçekleştirilemediğini kaydetti. 

Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek Tozlu hava cumartesi gününe kadar sürecek

Türkiye Cumhuriyeti ile 2001 de imzalanan ekonomik iş birliği protokolünde yerel yönetimlerde reformun taahhüdünde bulunulduğunu ancak bunun bugün dahi başarılamadığını kaydeden Arıklı, nüfusun sürekli arttığını ancak belediyelerin gelirinin gerilediğini ifade etti. 

Reformist bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu belirten Arıklı, yerel yönetimlerden başlanarak KKTC’nin hantal yapısından kurtarılması gerektiğini belirtti.

Arıklı, CHP’nin yerel yönetimlerde önemli vizyonlar ortaya koyduğunu kaydetti.

TORUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, KKTC’nin CHP için milli bir mesele olduğunu, KKTC’nin sorunlarının çözümünün kendilerini de çok mutlu edeceğini ifade etti.

Pandemi sürecinde CHP’li belediye başkanlarının büyük başarılara imza attığını kaydeden Torun, KKTC’deki belediyelerle iş birliği yaparak fayda sağlamaya çalışacaklarını kaydetti. 

Haber: İbrahim Diran

Editör: Haber Merkezi