Yeni yönetim kurullarını belirleyen Bakanlar Kurulu kararları 19 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

KIB-TEK YÖNETİM KURULU

Yeni hükümetin oluşması ile istifalarını veren Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden boşalan ve istifa etmeyen üye Cenk Şemsettin’in de görevden alınması ile oluşturulan yeni yönetim kurulu şöyle:

“Erkan Okandan -Başkan, Yılmaz Nasipoğlu –As Başkan, Emir Ekinci, Osman Eminel, Yılmaz Öztürk, Osman Aktunç ve Refik Kuman ise üyeler.”

TÜK

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre TÜK Yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

“Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı Temsilcisi Hüseyin Özçağ-Başkan. Üyeler ise; Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı Temsilcisi Kuntay Vurana , Maliye Bakanlığı temsilcisi Mustafa Hadımcı, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisi Berhan Ongan, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği temsilcisi Mustafa İlker Nihat.”

SÜTEK

Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) yeni yönetim kurulu ise şöyle:

“Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı temsilcisi Hasan Kestigül-Başkan, Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı temsilcisi Ramadan Gökşan Başkan Yardımcısı. Üyeler ise; Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Temsilcisi Derviş Akar, Sağlık Bakanlığı temsilcisi Oya Fedai, İmalatçılar Birliği temsilcisiş Arif Atanur, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği temsilcisi Mustafa Naimoğulları,  K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Temsilcisi Metehan Erel.”

GENEL TARIM SİGORTASI

Genel Tarım Sigortası Fonu yönetim kuruluna da iki yıllık süre için atanan isimler şöyle:

“Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı temsilcisi Ahmet Polili Başkan. Üyeleler; Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı temsilcileri Gönen Vurana ve Emine Solyalı, Maliye Bakanlığı temsilcisi Volkan Tulga, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği temsilcisi Mustafa İlkeler Nihat, K.T. Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Temsilcisi Hasan Uysal, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği temsilcisi Hüseyin Barbet, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği temsilcisi Derviş Şanlıer, Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisi Mehmet Ercilasun.”

Editör: TE Bilisim