Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne monte edilen elektrik trafosu bugün itibarıyla tam randımanlı olarak devreye girdi.

Böylece, hastanede düşük voltajdan kaynaklanan elektrik kesintileri ve klimaların devre dışı kalması gibi sorunlar aşıldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Faiz Sucuoğlu, hastanenin 20 yıldır tek trafo ile çalıştığını, nüfus ve hasta sayısının artması nedeniyle tek trafonun 10 yıldır yetersiz kaldığını belirtti.

Tek trafoyla çalışması nedeniyle zaman zaman hastanenin 3’te 1’lik bölümünde klima ve benzeri cihazların devre dışı kaldığını dile getiren Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hastaların sürekli mağdur olduğunu, ikinci trafonun da devreye girmesiyle artık bu tür sorunların yaşanmayacağını söyledi.

Göreve gelir gelmez hastanenin birçok sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Sucuoğlu, yeni trafonun Kıb-Tek çalışanları tarafından dün gece yarısı monte edilip, hazır hale getirildiğini söyledi.

Trafo montajı sırasında hastanenin jeneratörlerinin devreye girdiğini belirten Sucuoğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan alınan yedek bir jeneratörün de olası arıza durumunda hazırda bekletildiğini kaydetti.

Bu sabahtan itibaren hastanede artık iki trafonun birlikte çalışmaya başladığını ifade eden Sucuoğlu, yıllardır süren trafo sorunu ve buna bağlı düşük voltajdan dolayı yaşanan elektrik kesintileri ve klimaların devre dışı kalmasının ortadan kalktığını vurguladı.
Editör: TE Bilisim