Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a "hediyesi" olarak lanse edilen ve kamuoyunda tartışmalara yol açan 14 milyon TL’lik Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi projesinin tanıtım etkinliği gerçekleşti.

KKTC’nin 38’inci Kuruluş yıl dönümü kapsamında gerçekleşen lansman etkinliğinde, yerleşke ile ilgili bir tanıtım videosu yayınlandı.

Videoda, Metehan ve Ortaköy bölgesine inşa edilecek yerleşkenin, “dağdaki bayrak ve sınır kapısı dikkate alınarak”, ay yıldız şeklide yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu videoda, yerleşke içerisinde; Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Meclis binası ve Millet Bahçesi’nin yanı sıra cami ve yürüyüş yollarının bulunacağı ifade edildi.

Cihangir'de ani ölüm! Cihangir'de ani ölüm!

CUMHURBAŞKANLIĞI DAİRE MÜDÜRÜ "KÜLLİYE DEĞİL, YEŞİL ALANI GENİŞ KOMPLEKS" VURGUSU YAPMIŞTI

Yerleşke içerisinde caminin de bulunacak olması, Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Doç. Dr. Serkan İlseven’in “Külliye değil, yeşil alanı geniş bir kompleks” sözlerini akıllara getirdi.

Zira külliye; “cami ile birlikte hamam, tekke, zaviye binalarından oluşan yapılar topluluğuna verilen isim” olarak ifade ediliyor.

KIBRIS POSTASI

Editör: Haber Merkezi