Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yayımcılık sertifikası aldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Erkut Sivrikaya, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bugüne kadar çok sayıda kitap bastığını süreli/süresiz yayımlanan kitaplar ve dergiler olduğunu belirtirken kitaplarda ISBN olmamasından dolayı zorluklar yaşadıklarını kaydetti.

Sivrikaya, YDÜ adına kurulan yayınevi sayesinde yayımcılık işini tek çatı altında toplamak için organize olduklarını dile getirerek, YDÜ’de yayımlanan süreli ve süresiz yayınlarda artık kolaylıkla ISBN ve ISSN numarasını alacaklarını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan başvuruyla International Standart Book Number (ISBN) - International Standard Serial Number (ISSN) sertifikası aldıklarını kaydeden Erkut Sivrikaya, yayımcılığa başladıklarını vurguladı.

Sivrikaya, ISSN denilen numaralandırma sisteminin kitapların pasaportları olarak ifade edilebileceğini de dile getirirken, bu sistem sayesinde kitap almak isteyen öğretim görevlilerinin daha rahat kitap alabileceklerini sözlerine ekledi.

Bandrollerde 2012 yılından itibaren yeni sistemler kullanıldığını bandrollerin "Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu’ndan  (YAYFED)  alındığını belirten Sivrikaya, ISBN alındıktan sonra başvuruda bulunulduğunu, ne kadar kitap basılacaksa ona göre Türkiye’den bandrol temin edildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim