YDÜ’den verilen bilgiye göre, adaylara karakalemle çizim yaptırılacak seviye belirleme sınavı, fakülte binasında saat 10.00’da düzenlenecek.

Seviye belirleme sınavına girmek isteyen adaylar 6 Eylül Salı günü mesai bitimine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kayıtlarını yaptırabilecek.

Türkiye ve yurtdışından kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise YDÜ temsilciliklerine başvuruda bulunabilecek.

Türkiye’den kayıt yaptıracak adayların, 2016-ÖSYS sonuçlarına göre puan türlerinin herhangi birinden barajı (150 puan ve üzeri) geçmiş olmaları gerekirken, KKTC vatandaşı adayların ise, öğrenci işlerine doğrudan kayıt yaptırdıktan sonra YDÜ GSTF’nin yapacağı seviye belirleme sınavına girebilecek.

Grafik Tasarım ve Plastik Sanatlar Bölümleri’ne alınacak öğrenciler, tanıtım ve reklam ajanslarında, matbaalarda, özel ve resmi kuruluşların reklam ve tanıtım birimlerinde, medya kuruluşlarında sanat danışmanı veya grafik tasarımcı olarak; illüstrasyon, animasyon, reklam fotoğrafçılığı, web tasarımı, video-film, sinema, etkileşimli çokluortam, masaüstü yayıncılık, yeni medya alanlarında görev alabilecek.

Bu bölümden mezun olacaklar, “sanatçı tasarımcı” unvanları ile serbest meslek yapabilecekler, ayrıca öğretmenlik sertifikası alanlar, resmi ya da özel öğretim kuruluşlarında sanat eğitimcisi olarak görev alabilecek.
Editör: TE Bilisim