Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

Okuldan mezun olan 34 öğrenci bugün düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

YDÜ-Büyük Kütüphane 4. Salon’da yer alan mezuniyet törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, YDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şenol Bektaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katılırken, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaş ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

Okuldan mezun olan 1 ilk ve acil yardım teknikeri, 3 biyomedikal cihaz teknikeri ve 30 tıbbi görüntüleme teknikeri olmak üzere toplam 34 mezunun diploma aldığı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve keman resitali ile başladı, ardından mezunların, okulla ilgili hazırladığı görsel tanıtım izlendi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, YDÜ’yü, aldığı uluslararası ödüllerden dolayı tebrik etti.

Eroğlu, mezunların gözündeki heyecanı gördüğünü ifade ederek, hepsinin mesleklerinde başarılı olmasını temenni etti ve ömür boyu eğitime ara vermeden kendilerini geliştirmelerini istedi.

Kendisinin de tıp camiasından olduğunu, şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunduğunu ancak elinden alınamayacak tek şeyin diploması ve mesleği olduğuna vurgu yapan Eroğlu, mezunların bugün aldığı diplomanın, kendilerini mesleklerinde her zaman en üst seviyede tutacağına işaret etti.

Eroğlu, tıp sektörünün çok özveri istediğini ifade ederek, sektörün teknikersiz olamayacağını, bu yüzden mezunlardan, mesleklerinin değerini iyi bilmelerini istedi. Tıp sektörünün çok hassas ve hata kaldırmayan bir meslek olduğuna da dikkat çeken Eroğlu, meslekte yapılacak en ufak ihmalin büyük olaylara yol açabileceğine vurgu yaptı.

Tıp ve teknolojinin her geçen gün hızla ilerlediğini ve geliştiğine işaret eden Eroğlu, bu yüzden şu anda mesleğine dönse o işi yapamayacağını ifade ederek, mezunlardan sürekli kendilerini geliştirmelerini istedi.

Aileleri de çocuklarına yaptığı özverili katkılardan dolayı kutlayan Eroğlu, bedava eğitimin artık devlet okullarında bile kalmadığını ifade etti. Ailelerin bütün fedakarlığının karşılığını bugün çocuklarının aldığı diploma ile alacağını belirten Eroğlu, mezunlara meslek yaşamlarında başarılar diledi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak da, mezunları başarılarından dolayı tebrik ederek, çocuklarını bugünlere ulaşmaları için destekleyen ailelerini kutladı.

Bıçak, YDÜ’nün uluslararası birçok başarıya imza attığını ve ödüller aldığını ifade ederek, mezunların da bölgenin en iyi hastanelerinden ve okullarından birinde eğitim aldığını kaydetti ve mezunların buradan aldığı eğitimi meslek yaşamlarında çok iyi kullanacağına inanç belirtti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu da, okuldan mezun olan öğrencilerin eğitim aldığı okul ve hastane imkanlarının Türkiye dahil çoğu ülkede olmadığını ifade ederek, tümü kendi alanında uzman öğretim görevlilerinden eğitim alan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaş da, 2011 yılında kurulan okulun bugün ilk mezunlarını verdiğini belirterek, okulun çalışmaları ve öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgiler verdi.

Bulakbaş, sağlık sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla çalıştıklarını belirterek, sağlık sektöründe ne kadar iyi alet ve cihazlarla hizmet verilirse verilsin, o aletleri kullananların nitelikli olmaması durumunda hiçbir işe yaramayacaklarını vurguladı.

Tüm mezunların burada aldığı eğitimi mesleklerini icra ederken en iyi şekilde kullanacaklarına inanç belirten Bulakbaş, mezunlara başarılar diledi.

YDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ilk mezunları adına konuşan Dağhan Aylanç da, meslek hayatlarına atacakları ilk adımı heyecanla beklediklerini ifade ederek, okuldan aldıkları eğitimi meslek yaşamları boyunca insanlar için en iyi şekilde kullanacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi ve tören, keplerin havaya atılmasıyla tamamlandı. 
Editör: TE Bilisim