YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak olan KKTC vatandaşı öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavında, YDÜ’de bulunan 20 Fakülte, 3 Yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulunda bulunan 225 lisans ve ön lisans programını tercih etme ve yerleştirme hakkına sahip olacak. 

KKTC liselerinde 4 yıl eğitim gören T.C. uyruklu vatandaşları da KKTC Burs ve Sıralama Sınavına girme hakkına sahip olacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 5 HAZİRAN...

Sınava katılacak öğrencilerin en geç 5 Haziran 2020 tarihine kadar YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ofisine sınav kayıtlarını yaptırmaları gerektiği kaydedildi.

Sınava katılacak adaylar üç bölüm tercihi yapabilecek ve yerleştirme işlemi öğrencinin sınav sonucuna ve kontenjan sayısına bağlı olarak tercih yapılan bölümler arasında gerçekleştirilecek.

Kolejlerden mezun olan veya olacak öğrenciler, YDÜ’nün tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebileceklerdi.

SINAV İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Sınav başvurusu için KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 vesikalık resim ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğüne başvurmaları veya liselerde kurulacak kayıt stantlarına başvuruda bulunarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.

YDÜ Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınavı’na başvuracak adaylar 2236464 no’lu (dahili:5367-5774-5408) telefondan veya www.neu.edu.tr web sitesinden detaylı bilgi alabilecek. 

Sınava, kktcsinav.neu.edu.tr  adresinden  online başvuru yapılabilecek.

SINAV SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYGUN YAPILACAK...

Yakın Doğu Üniversitesi Giriş Sınavı, kornavirüs (COVID-19) pandemisi önemleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecek. 

Editör: TE Bilisim