Kalkınma Bankası Can İbrahimoğlu Konferans Salonu’nda saat 14.00’te başlayan ikinci gün oturumunda “bilişim hukuku” konusu ele alınıyor.

Bugünkü oturumda Cypsec Organizasyonu’ndan Lisani Deniz moderatörlüğünde Yüksek Mahkeme Yargıcı Bertan Özerdağ, Bilişim Hukukçusu Buğçehan Arıklı, Bilişim Hukukçusu  Erdem Aslan ve  BTHK Hukukçusu Sevilay Tacel panelist olarak yer aldılar.

Konferans çerçevesinde Polis Genel Müdürlüğü personeli ile kamu bilişim çalışanlarına yönelik siber güvenlik eğitimleri de devam ediyor.

Konferansta yarın e-dönüşüm konusu ele alınacak.

DENİZ

Panel öncesi açılış töreninde konuşan Lisani Deniz, 2013 yılında başlayan siber güvenlik konferansının bu yıl 4’üncüsünün gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti.

Dünyada siber suçların daha çok gündem oluşturmaya başladığını belirten Deniz,  teknolojinin bireysel ve kurumsal yaşamı geri getirilemez bir noktaya taşıdığını ifade etti.

Deniz,  gelişen teknolojiyle birlikte yasa ve kurallar konularak kişisel hakların ve sınırların belirlenmesi için Bilişim Suçları Yasası’nın gerekliliğine vurgu yaptı.

GÜRÇAĞ

Cumhuriyet Meclisi Hukuk Komitesi Başkanı UBP Milletvekili İzlem Gürçağ da açılışta Bilişim Suçları Yasa Tasarısı ile ilgili bilgi verdi.

Gürçağ,  bilişim teknolojisi kullanılarak yasa dışı suçların işlenmesine devam edildiğini,  son zamanlarda bilişim yoluyla  işlenen suçlarda ciddi artış gözlendiğini vurguladı.

Gürçağ,  bilişim suçu işlemek için bir bilgisayar ve internet  erişim ağının yeterli olduğuna dikkat çekerek,  gelişen teknolojiye bağlı olarak  devletlerin  siber terör ile  mücadele noktasına geldiğini kaydetti.

2010 yılında yaşanan Mavi Marmara olayına değinen Gürçağ,  bu olayda geminin uluslararası sulardaki konumunun gemiden biriyle kurulan irtibat sonrasında tespit edildiğini ve İsrail askerlerinin saldırısı sonucunda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Gürçağ, Bilişim Suçları Yasa Tasarısı iler ilgili çalışmaların dalında uzmanların da katılımıyla büyük bir titizlik ve hasasiyetle devam ettiğini, tasarının ekim ayında yürürlüğe girmesini hedeflediklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim