30.07.2018 tarihinde, Girne’de faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan aramada, “vbeto.com” isimli siteye canlı destek ve finans hizmeti vermek suretiyle internet üzerinden yasa dışı bahis ve kumar oynatıldığı tespit edilmiştir. Mesele ile ilgili olarak söz konusu iş yeri yöneticisi M.E.(E-28) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

SAHTE BELGE DÜZENLEME,TEDAVÜLE SÜRME VE SAHTEKARLIKLA MAL TEMİNİ

18.07.2018 tarihinde Gazimağusa’da, B.Ö.(E-28), daha önceden kullanmak maksadı ile aldığı Mehmet ODUNCU’ya ait aracın devir forması üzerinde sahteleme yaptıktan sonra söz konusu evrakı ilgili daireye vermek suretiyle tedavüle sürüp, aracın sahtekarlıkla kendi adına kayıt yapılmasını sağlamıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) ZİRAATI VE TASARRUFU

30.07.2018 tarihinde, 11:50-12:15 saatleri arasında, Kalkanlı’da, A.Ç.(E-22)’nin ikametgahında yapılan aramada, yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan 2 adet metal öğütücü ile saksı içerisinde ekili 3 kök hintkeneviri olduğuna inanılan bitki bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim