BARIŞSEVER; “LEFKOŞA’DA YANLIŞLARA, BÜYÜK BİR YANLIŞ DAHA EKLİYORLAR”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Çevre Komitesi, sel baskınlarına önlem amacıyla Lefkoşa Sanayi Bölgesi arkasında yapılmakta olan dere çalışmaların ciddi soru işaretleri ile dolu olduğuna dikkat çekti.
            TDP Çevre Komitesi Başkanı Mehmet Barışsever, çalışmaların yapıldığı bölgede yaptığı incelemeler sonucunda, yapılan işlemlerin çare olamayacağı, dahası başka büyük felaketlere yol açacağı yönünde ciddi endişeye kapıldığını açıkladı. Barışsever, “Oluşturulmakta olan yeni dere yatağının, rakım itibarıyla kot ve yükseklikleri tamamen Lefkoşa’ya doğru meyillidir. Bu durum amaç ve hedeflerine uymaz. Bu durumda daha büyük felaketler yaşamamız potansiyel bir tehdit oluşturmaktadır” dedi.
            Meteoroloji Dairesi’nin geçen hafta yaptığı aşırı yağmur ve sel baskını uyarısının ardından, bölgeyi basın ile birlikte ziyaret eden İçişleri Bakanı Çavuşoğlu, Lefkoşa Kaymakamı Dana ve LTB Başkanı Bulutoğluları’nın, Sanayi Bölgesi’nde sel baskınlarını önlemek üzere 2700 metre uzunluğunda dere yatağı oluşturduklarını ve bölgenin bir daha sel baskınına uğramayacağından emin olduklarını açıkladıklarını anımsatan Barışsever, durumun aslında hiç de açıklandığı gibi olmadığına dikkat çekti.
            Bölgede yaptıkları incelemede, kazı çalışmalarına projesiz ve mühendis olmaksızın devam edildiğini açıklayan Barışsever, yapılan çalışmaların doğruluğu konusunda ciddi soru işaretleri olduğunu vurguladı. Sel sularının akıtılması düşünülen Karagölek Deresi’nin kodlarının daha yüksekte bulunması ve yatağın doğuya doğru ilerlerken kuzey istikametine keskin bir dönüş yaptırılmasının, yapılan işin mantığıyla bağdaşmadığına dikkat çeken Barışsever, ciddi zararlara yol açacak uygulamalarına yeni bir tanesinin daha eklenmekte olduğu uyarısında bulundu.
            Bölgeden yeni bir yol geçirileceği yönündeki çalışmaların da alelacele ve mesnetsiz bir şekilde başlatılan bu çalışmaya başka anlamlar yüklediğini belirten Mehmet Barışsever, yurttaşların mülkiyetinde bulunan bazı arazilere de sahiplerinin izni olmadan tecavüz edildiğini kaydetti.
            Söz konusu kuşkuların giderilmesi adına, yetkili makamların yapılan bu işe ilişkin kamuoyuna detaylı açıklama yapma zorunluluğu olduğunu belirten Barışsever, “Gelecekte telafisi olanaksız büyük yanlışlarına bir yanlış daha eklemelerinden endişe duyduğumuz bu çalışma ile ilgili mesleki kuruluşları ve sivil toplumu konuyu daha yakından izlemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim