Yakın Doğu Bankası’nın Dikilitaş Şubesi, düzenlenen törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı açılışta, bazı milletvekilleri, YDÜ yetkilileri ve YDÜ çalışanları hazır bulundu.

Açılışta, sırasıyla, YDÜ Bankası Genel Müdürü Selami Kaçamak, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.

KAÇAMAK

YDÜ Bankası genel Müdürü Selami Kaçamak, Kıbrıs’ın tarihi coğrafi ve kültürel merkezinin her zaman Lefkoşa olduğunu, Lefkoşa’nın merkezinin ise Sarayönü olduğunu vurgulayarak, Dikilitaş şubesiyle Kıbrıs’ın merkezine yerleşmekten heyecan ve mutluluk duyduklarını belirtti.

YDÜ Bank’ın sadece coğrafi değil finansal anlamda da Kıbrıs’ın merkezinde yer almasını hedeflediklerini kaydeden Kaçamak, YDÜ Bank’ın 510 milyon TL aktif büyüklüğü, 430 milyon TL mevduatı, 360 milyon TL kredi hacmi ve 5 milyon TL özvarlığıyla ülkenin güçlü oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Kaçamak, YDÜ Bank hakkında bilgiler vererek, ülke ekonomisinin gelişmesi için yapılan katkıları anlattı.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel ise, YDÜ Bank’ın, ülke ekonomisine yön veren önemli bir kurum olduğunu kaydederek, YDÜ ailesi olarak tüm kurumlarıyla Kıbrıs Türk halkının yanında olmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarını söyleyerek örnekler verdi.

Dikilitaş’ta açtıkları yeni şubeyle en yüksek seviyede hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade eden Günsel, bankanın yarattığı hareketliliğin bölgenin gelişmesine de katkı koyacağını belirtti.

Binanın tarihi ve kültürel yapısının önemine işaret ederek tarihçesi hakkında bilgi veren Günsel, bu adımın diğer yatırımcılara da örnek olmasını temenni etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, geçmişini bildiği bu binanın YDÜ ailesinin mükemmel restorasyonuyla güzel bir yatırım alanına dönüştürülmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Eroğlu, Yakın Doğu’nun farklı yatırımlarıyla ülkeye güzellik kattıklarını kaydederek, YDÜ’nün nasıl kurulduğunu anımsadığını ve yıllar içerisinde sağladıkları başarıları yakından gözlemlediklerini söyledi.

KKTC’nin en büyük ihtiyacının yatırım olduğuna işaret eden Eroğlu, yatırımın istihdam bunun da ekonominin büyümesi demek olduğunu vurguladı. KKTC ekonomisinin güçlenmesi için başta hükümetler olmak üzere herkese düşen görevler olduğunu belirten Eroğlu, hükümetin görevlerinden bir tanesinin de yatırımın ve yatırımcının önü açmak olduğunu kaydetti.

Eroğlu, YDÜ ailesinin her yatırımında başarı sağlayarak karşılığını aldığını ve bu başarıları da yeni yatırımlarla genişlettiğini söyleyerek, Dikilitaş’ın yeniden sohbet alanı haline geleceğine inandığını belitti. 
Editör: TE Bilisim