Başbakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Postası TV’de Gökhan Altıner’in sunduğu “Sabah Postası” programına telefonla bağlanarak, “görevden alma ya da istifa” süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dün saat 12.00 sıralarında, koalisyon ortaklarıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret ettiklerini ve Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınmasına ilişkin yazıyı sunduklarını belirten Sucuoğlu, “Geri dönüş olmayınca saat 17.00 sıralarında koalisyon ortağı arkadaşlarla istifa mektubumuzu hazırladık ve Cumhurbaşkanı’na sunduk” dedi.

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı neden onaylamıyor?” sorusuna “Bilemiyorum. Bilgim yok doğrusu” şeklinde yanıt verdi.

UBP’yi bir çınara benzeten Sucuoğlu, “Çınarın dalları ve yaprakları var. Yapraklardan bir tanesi hastalanırsa, diğerlerine siyaret etmemesi gerekir. Dolayısıyla kutuplaşma veya ötekileştirme içerisinde değiliz ama bir yanlış varsa bunun bedeli ödenmeli” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde partinin Disiplin Kurulu ile bir görüşme gerçekleştireceğini ifade eden Sucuoğlu, Sunat Atun’un ihraç edilip edilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, “Kararı Disiplin Kurulu verir. Bu konuda ben bir şey söyleyemem” dedi.

“Kabinedeki değişime Ankara müdahale ediyor” şeklindeki iddiaların sorulması üzerine Sucuoğlu, “Zaten geçtiğimiz günlerde Ankara’daydım, dün de konuştuk, Türkiye diyor ki bizi kendi iç politik kararlarınıza malzeme yapmayın, ismimizi anmayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde durduğu bu” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı ya onu (istifa), ya da onu (görevden alma) imzalayacak. Başka bir alternatif yok” dedi.

Emrullah Turanlı KIB-TEK'e 45 Milyon TL'lik borcunu yine ödemedi! Emrullah Turanlı KIB-TEK'e 45 Milyon TL'lik borcunu yine ödemedi!

Kıbrıs Postası

Editör: Haber Merkezi