Avrupa Komisyonu’nun, Kıbrıs’taki sivil toplum örgütlerinin üstlendikleri görev ve rolleri vurgulamak amacıyla 24-27 Şubat arasında düzenlediği “Aktif Sivil Toplum Haftası” ara bölgede gerçekleştirilen etkinlikle başladı.

Dört gün sürecek haftanın açılışında, Dayanışma Evi’nde "Aktif Sivil Toplum IV hibe programı" kapsamında AB desteği almaya hak kazanan KKTC’den 10 sivil toplum örgütü ve ortaklarının projeleri tanıtıldı.

VIEZZER: “HEDEF ETKİLEMEK”

Etkinlikte bir konuşma yapan AB Destek Ofisi Proje Koordinatörü Alessandra Viezzer, “Farkında Ol, Geri Ver, Sesini Yükselt” sloganının Kıbrıs’ta barış, çevre ve insan hakları konusunda farkındalığın artırılmasını ve sesin yükseltilerek bireylerden başlayarak geniş kitlelerin ve dolayısıyla karar vericilerin etkilenmesini hedeflediğini söyledi.

Viezzer, programa katılan kuruluş ve STÖ’lerin Kıbrıs için daha iyi bir geleceğin “Birleşmiş bir Kıbrıs”tan geleceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

Viezzer’in konuşmasının ardından sivil toplum örgütleri ve kuruluşlar projelerinin sunumlarını gerçekleştirdi.

Hibe Programında hibe almaya hak kazanan örgüt ve kuruluşlar SOS Çocuk Köyü Derneği, Sürdürülebilir Gelişim Derneği, Kadından Yaşama destek Derneği (KAYAD), Mağusa Suriçi Derneği (MASDER), Gazimağusa Gençlik Derneği (MAGEM), Ticaret Odası (KTTO), Diyabet Derneği, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), POST Araştırma Enstitüsü ve Lefkoşa Folklor Derneği (Folk-Der) olarak açıklandı.

Hibe almaya hak kazanan kuruluş temsilcilerine sunumların ardından diploma takdim edildi.

DİĞER ETKİNLİKLER

Etkinlik kapsamında yarın 15.30-18.30 saatleri arası Goethe Enstitüsü’nde çevre konulu belgesel gösterimleri ve tartışmalar, 26 Şubat Perşembe günü ise insan hakları konulu belgesel gösterimleri ve tartışmalar gerçekleşecek.

Haftanın son günü olacak 27 Şubat Cuma günü 16.30-19.00 saatleri arasında Bedesten’de "Aktif Sivil Toplum V hibe programı" konusunda bir sunum gerçekleştirilecek.

Bu sunum kapsamında, hibe çağrısının içeriği, desteklenebilecek projeler konusunda bilgi verilmesini takiben, gölge oyunu ve folklor gösterileri sahnelenecek. 
Editör: TE Bilisim