Vakıfların, Kıbrıs Türk halkına devrinin 57. Yıldönümü, yarın ve 15 Nisan Pazartesi yapılacak etkinliklerle kutlanacak.

Posta Dairesi de “Vakıfların Kıbrıs Türk Halkı”na devinin 57 yıldönümü nedeniyle 15 Nisan Pazartesi Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Posta Merkezleri’nde gelen ve giden tüm gönderilerin ön yüzüne kaşe tatbik edecek.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Kaymakamzade tarafından yapılan açıklamaya göre, kutlama etkinlikleri çerçevesinde Vakıflar İdaresi Yönetimi yarın saat 10.00’da Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ı ziyaret edecek. Ziyarette, Güzelyurt’ta yeni açılacak 4 yaş anaokulunun donanımına katkı yapılacak. Aynı gün saat 12.00’de Vakfı yapan, Vakıflar’a hizmeti geçen ve ölenlerin anısına Lefkoşa’da Selimiye, Yenişehir Şehitler, Küçük Kaymaklı Hz. Ebubekir; Girne’de  Nurettin Ersin Paşa;  Gazimağusa’da Lala Mustafa Paşa; Güzelyurt’ta Fatih; İskele’de İskele ve Lefke’de Orta Cami’de mevlit okutulacak.

Vakıfların Kıbrıs Türk halkına devrinin yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 15 Nisan pazartesi saat 10.00’da Vakıflar koşusu yapılacak.. Anıttepe’den başlayacak koşu saat 10.20 gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü Binası önünde tamamlanacak.

Koşunun tamamlanmasını saat 10.30’da Vakfılar Genel Müdürlüğü önündeki tören takip edecek.

Atatürk büstüne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle sürecek törende, konuşmalar yapılacak. Törende, “Vakıfların Kıbrıs Türk halkına Katkısı” konulu liselerarası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerle, Vakıflar koşusunda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Aynı gün saat 11.30’da Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarı ziyaret edilerek, saygı duruşu yapılarak Anıt’a çelenk sunulacak.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük de saat 12.00’de ziyaret edilecek.

MUSTAFA KEMAL KAYMAKAMZADE

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Kemal Kaymakamzade, yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda açıklamada, “Vakıflar İdaresi’nin Liderimiz Dr. Küçük’ün önderliğinde yürütülen yoğun mücadeleler sonucunda 57 yıl önce Kıbrıs Türk halkına devrinin gerçekleşmesi, Kurtuluş mücadelemizde önemli mesafe kat ettirmiş ve ulusal davamıza güç kazandırmıştır” dedi.

Kaymakamzade mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün geldiğimiz noktada Anayasal bir kurum ve Avrupa Vakıflar Birliği üyesi olan, uluslararası platformda tanınmışlık statüsüne sahip Kıbrıs Vakıflar İdaresi, kaynaklarını Kıbrıs Türk halkına, ihtiyaç duyduğu hemen hemen her alanda fayda sağlamak amacıyla kullanmaktadır. Vakıflar geçmişe saygı, geleceğe teminattır.  Vakıflar sevgidir, dayanışmadır, yardımlaşmadır. Kıbrıs Vakıflar İdaresi, bir hayır kurumu olarak Kıbrıs Türk halkına fayda sağlamak üzere ebediyen yaşatılacaktır. Bu vesile ile tüm halkımızın Vakıflar Haftasını kutlarım.”

Editör: TE Bilisim