Meclis Genel Kurulu toplantısında, gündem dışı konuşmalar bölümünde, Demokrat Parti Milletvekili Ejder Aslanbaba da konuştu. Aslanbaba, turizm konusunda söz aldı.

ASLANBABA

Aslanbaba, yurt dışında özellikle de İngiltere’de yaşayan vatandaşların KKTC’ye gelmek için yüksek uçak bilet paraları ödemesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyerek, bu konunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

İngiltere’ye tek firmanın uçtuğunu bunun fiyatları çok yükselttiğini savunan Aslanbaba, Rekabet Kurulu’nun bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini kaydetti.

“Charter seferlere harcanan parayla kendi havayollarımızı açardık” diyen Aslanbaba, yeni hükümetin bu konuya önem vermesi gerektiğini belirtti.

Aslanbaba, turizmin bilet fiyatlarından da etkilendiğine vurgu yaparak, Maliye Bakanı, Turizm Bakanı ve Ulaştırma Bakanını göreve çağırdı.

ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise, eleştirilere yanıt vererek, ülkeye gelen turist sayısının 2011-2013 arası yüzde 30 arttığını, otellerdeki doluluk oranının da memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Amaçlarının ülke turizmini yılın bütününe yaymak olduğunun da altını çizen Bakan Üstel, uygulanan programlarla bunun mümkün olabileceği söyledi.

Üstel, bugün 17 ülkeden KKTC’ye charter uçuşlar yapıldığını kaydederek, turizmin ülkenin lokomotif sektörü olduğunu, turizm bilinci geliştirildiği takdire ülkede her kesimin kazanacağını belirtti.

Aslanbaba’nın charter seferlere harcanan parayla havayolu kurulmasına dair bir planları olup olmadığı sorusu üzerine Üstel, bunun ekonomik açıdan faydalı olacağını bunun için çok çalıştıklarını ancak başaramadıklarını kaydetti.

Üstel, İngiltere’de yaşayan vatandaşların bilet fiyatlarıyla ilgili rahatlatılması için de çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından gruplar arası varılan mutabakat gereği Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı kapatıldı. Bir sonraki birleşim 3 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek.

Editör: TE Bilisim