Kamudaki hekimlerin örgütlü olduğu Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası Tıp-İş, ülke genelindeki devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde eylem başlattı.

Tıp-İş’e üye hekimler, devlet hastaneleri ve sağlık merkezlerinde acil vakalar dışında hasta bakmıyor.

Eylem, ülke genelinde sürerken Lefkoşa’da hekimler Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi önünde toplandı.

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar, burada yaptığı açıklamada, idarenin sağlıktaki tüm uyarıları yanıtsız bıraktığını savunarak, büyük bir mücadele içinde olduklarını söyledi.

Sıla Usar, hekimlerin özlük haklarının verilmesi, tam gün sağlık hizmetine geçilmesi ve hastanelerin altyapı ve tıbbı ihtiyaçlarının acilen giderilmesi taleplerini yineledi.

Sendikaya yönelik eleştirilere de yanıt veren Usar,‘Biz özlük haklarımızın verildiği tam gün hizmeti savunuyoruz. İlaç ve altyapısı güçlü hastaneler istiyoruz. Bizim savaşımız meslektaşlarımızla değil’ dedi.

Sıla Usar, eylemlerin sürdürülmesi yönünde hekimlerin kararlılığını da aktardı.

Girne Doktor Akçiçek Hastanesi’nde eylem yapan Tıp-İş üyeleri adına açıklama yapan Dr. Ceyhun Birinci de, gelinen noktada hekimin hekime kırdırılmaya çalışıldığını öne sürdü ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin ‘kamu hekimleri çalışmazsa biz çalışırız’ yönündeki açıklamasını eleştirdi.

Cengiz Topel Hastanesi’ndeki eylemde Tıp-İş adına basın açıklaması yapan Dr. Nurçin İncirli ise, hekimlerin kendine ait bir yasası olması, özlük haklarının, emekliliklerinin ve eğitim haklarının karşılanmasının gereğine işaret etti.

Editör: TE Bilisim