Başbakan İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük, kadınların üreterek toplumun her alanında söz sahibi olmaları için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise, “Kadın güçlü olursa ailede güçlü olur, geleceğimizin mimarı olan çocukları kadınlar yetiştiriyor çocuk ve gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri önemli” dedi.

Dipkarpaz Belediyesi bünyesinde hizmet veren  Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)  ile Kıbrıs Türk İşlerini Araştırma ve Yaşatma Derneği işbirliğini sürdürüyor.

Bu kapsamda Kıbrıs Türk İşlerini Araştırma ve Yaşatma Derneği, Dipkarpaz’daki Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ndeki kadınlara koza, tel kırma ve sarma, biçki dikiş ve buna benzer el işlerinde uygulamalı bilgiler aktardı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan çalışmanın ardından kadınlar Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ünverdi’nin de katıldığı dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Dernek Binasında yer alan yemekte konuşan Kıbrıs Türk İşlerini Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dervişe Çeliker, gönüllülük esası ile hareket ederek kadınların üretmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci de, yürütülen projenin bölge kadınları için çok önem arz ettiğini ifade ederek, ÇATOM projesiyle birlikte kadınların ev ekonomilerine katkı sağladığını kaydetti.

Projeye katkı koyan herkese teşekkür eden Demirci, Kıbrıs Türk el sanatlarının bu kapsamda tanıtılmasının da önemli olduğunu belirtti.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de, bölge kadınlarıyla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Karpazlı kadınlarının çok çalışkan ve üretken olduğunu söyledi.

Bölge kadınlarının ürettiklerini satmaları için Bakanlık olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden Ünverdi, Lefkoşa’da düzenlenecek etkinlikle hem Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacaklarını, hem de kadınlarla bir araya gelerek dayanışma ortamı sağlayacaklarını belirtti.

Kadınların her alanda daha iyi noktaya gelebilmesi için çalışma yürüttüklerini anlatan Ünverdi, “Kadın güçlü olursa ailede güçlü olur, geleceğimizin mimarı olan çocukları kadınlar yetiştiriyor çocuk ve gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri önemli” dedi.

Gençlere ve çocuklara yönelik de çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Ünverdi, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de, bir ülkenin öz değerleri ve kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasının sosyal bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Dipkarpaz’da yürütülen projenin kadınların bilinçlendirilip, bilgilendirilmesi ve ev ekonomilerine katkı sağlamaları açısından önemli olduğunu belirten Gülin Küçük, kadınların ürettiklerinin anlam bulması ve pazarlanmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Gülin Küçük, kadınların üreterek toplumun her alanında söz sahibi olmaları için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını anlatarak, böylesi bir etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Editör: TE Bilisim