Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Ünverdi yaptığı yazılı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların özlem duydukları huzurlu bir yaşam ve fırsat eşitliği konusundaki taleplerini dile getirme imkânı buldukları bir gün olduğunu ifade etti.

Hükümet olarak kadınlara ait sorunlara duyarlılıkla yaklaştıklarını kaydeden Ünverdi, kadın haklarının korunması,  kadınların sosyo-ekonomik katılımlarının en geniş şekilde sağlanması için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Ünverdi, bakanlık bünyesinde bir yıl önce hizmete açılan Kadın Çalışmaları Dairesi’nin yeni kurulan bir daire olmasına rağmen kadınlara ekonomik, sosyal ve psikolojik yönden destek olmak için önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

260 KADIN İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan ve iş arayan 260 kadının bakanlık bünyesinde hizmet veren İş Bulma Merkezi’ne yönlendirilerek iş sahibi yapıldığını aktaran Ünverdi, boşanma ve şiddet nedeniyle mağdur olan 30 kadına da Kadın Çalışmaları Dairesi  görevlileri tarafından psikolojik  destek verildiğini; 26 kadına hukuksal destek sağlandığını;  24 kadına ise psikolojik sorunlarıyla ilgili danışmanlık hizmeti verildiğini anlattı.

Kadın Çalışmaları Dairesi’ne 44 kadının barınma, sığınma evi talebi, sağlık gibi nedenlerle başvurduğunu aktaran Ünverdi, hizmete açıldığı günden itibaren daireden 374 kadının destek talebinde bulunduğunu ifade etti.

ASDEP İLE 2 BİN KADINA ULAŞILDI

Sosyal Hizmetler Dairesi ve Kadın Çalışmaları Dairesi’nin işbirliğiyle hayata geçen ASDEP (Aile Sosyal Destek ve Eğitim)  Projesi çerçevesinde 5 ilçede yaklaşık 2 bin kadına ulaşıldığını belirten Ünverdi, burada temel amacın birey odaklı hizmet modelini kadınların ayağına götürerek, temelde kadının genelde ise ailenin güçlendirilmesi olduğunu kaydetti.

Ünverdi, konuyla ilgili “Kadınların yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek;  onların sıkıntılarına ortak olmak ve çözüm üretmek için; hizmeti onların ayağına götürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDET ÖNEMLİ BİR GÜNDEM MADDESİ

Kadına karşı şiddet ve kadın istismarının son yıllarda ülkenin önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğini belirten Ünverdi, ‘Kadınlara ve Çocuklara Yönelik Şiddetin ve Cinsel İstismarın Önlenmesi Yasa Önerisi’nin, Cumhuriyet Meclisi alt komitesinde görüşülüp yasalaşarak etkin şekilde uygulanmasının,  şiddet mağduru kadınların korunması, şiddet vakalarının önlenmesi ve toplumdaki zihniyet dönüşümün sağlanması açısından büyük önem taşıdığını anlattı. Ünverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konunun takipçisi olduğunu kaydetti.
Kısa süre önce hizmete açılan ‘Alo 183 Acil Sosyal Hizmet Hattı’nın şiddete uğrayan kadınların  en kısa sürede Bakanlığa ulaşabilmesini sağladığını belirten Ünverdi, bunun şiddet mağduru kadınlara yönelik önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Ünverdi ayrıca , boşanmak zorunda kalan, mağdur ve ekonomik yönden yetersiz kadınların yasal haklarının Kadın Çalışmaları Dairesi’ne bağlı hukukçular tarafından ücretsiz şekilde savunabilmesi için Başsavcılık’tan görüş istendiğini aktardı.

Açıklamasında “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tüm birimleriyle birlikte, hayatın her alanında şefkatin, sevginin, fedakarlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlarımızın yanında olmaya ve onların sorunlarına çözüm üretmeye  devam edecektir” ifadelerini kullanan Ünverdi tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Editör: TE Bilisim