Karalar’a Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, Mağusa Taksiciler Birliği Başkanı Abdülkadir Kösedağ ve Bafra Taksiciler Birliği Başkanı Ali Boztuna eşilik etti.

KARALAR

Kabulde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Uluçay’a yeni görevinde başarılar dileyen Birlik Başkanı Murat Karalar, taksicilerin sorunlarının içinden çıkılmaz bir hal aldığını söyledi.

Birlik olarak her zaman Bakan’ın yanında olacaklarını ifade eden Karalar, sorunlarının çözümü için Uluçay’dan destek istedi.

“Ekmeğimize tüm sektörler el atıyor” diyen Karalar, restoran, otel, gazino gibi işletmecilerin taşımacılığı meslek haline getirdiğini ifade etti.

Kıbrıs Ercan Havaalanı Servisleri (KIB-HAS) otobüslerinin ilçelere yolcu bıraktığını söyleyen Karalar, bu gibi sorunların çözülmesi için Toplu Taşımacılık Yasası altında denetleme tüzüğü hazırlanarak, gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini kaydetti.

Birlik Başkanı Karalar,  Uluçay’dan Mesleki Sürücü Belgesi Tüzüğü’nün tekrardan düzenlenmesini; Mesleki Sürücü Belgesi Komisyonu’nun toplanarak biriken dosyaları görüşmesini; gümrük muafiyeti kullanılan araçların 3 yıldan sonra satılabilmesini ve Kıbrıs Türk Taksici Birlikleri Yasası’nın geçirilmesini istedi.

Karalar, taleplerini ve Kıbrıs Türk Taksici Birlikleri Yasası’na ilişkin taslağı İçişleri Bakanı Uluçay’a yazılı şekilde de sundu.

Karalar’ın yazılı şekilde sunduğu talepler arasında, “Güney Kıbrıs’a araçla geçişlerin kaçaklara karşı kontrol edilmesi; Casinolar, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ile yapılan protokole uyulmadığı takdirde gerekli cezai muayedenin uygulanması veya protokolün iptal edilmesi ve taksi izinlerinin aktarılması” da bulunuyor.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kıbrıs Taksiciler Birliği’yle işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Toplu Taşımacılık Yasası tüzüklerinin geçmişte pek çok kez değiştirildiğini ifade eden Uluçay, değişikliklerin bir takım standartlara göre yapılması gerektiğini dile getirdi ve “Siyasiler de bu değişikliklerde rol oynamalı” diye konuştu.

Otel işleten birinin T izni alarak taşımacılık yapmasına gerek olmadığını söyleyen Uluçay, aksi halde gelir paylaşımının adaletli olamayacağını dile getirdi.

Uluçay, Kıbrıs Ercan Havaalanı Servisleri (KIB-HAS) otobüslerinin de bir ihtiyaca hizmet ettiğini ancak belirlenen rotasından çıkmaması gerektiğini söyledi.

“Herkes her işi yapacak diye bir şey yok. Hizmet alımı yapılabilir” diyen Uluçay, Karalar’ın önerilerini dikkate alacağını ekledi.

Editör: TE Bilisim