İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, cuma günleri gerçekleştirdiği belediye ziyaretleri çerçevesinde dün Güzelyurt ve Lefke Belediyelerini ziyaret etti.

Bakan Uluçay’a ziyarette Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Salih Tacan Ersümer, Yerel Yönetimler Müdürü Erkan Tekeli ve Özel Kalem Müdürü Veçhi Cezaroğlu eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Uluçay’ın Güzelyurt Belediyesi’ni ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Uluçay’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve yerel yönetimlerin ülke için önemli bir görev noktası olduğunu belirterek, 2008 yılında köylerin belediyeye bağlanmasıyla bu önem ve sorumluluğun daha da arttığına dikkat çekti.

Özçınar, zaman zaman sıkıntılar olsa bile yerel yönetimlerin en iyi şekilde hizmet ettiğini belirterek, yerinden yönetimin en fazla tercih edilen bir yöntem olduğunu söyledi. Belediyeler Yasası’nda değişiklik için adım atılması gerektiğini kaydeden Özçınar, var olan birçok sorunun birlikte çalışarak ve Meclis’in de yapacağı katkıyla aşılacağını ümit ettiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da ziyarette, Bakanlık olarak bir süreden beridir belediyelere ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu çerçevede Güzelyurt ve Lefke Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Özçınar’ın söylediği gibi yerinden yönetimin önemli bir unsur olduğunu belirten Uluçay, merkezi yönetimle birlikte atılacak adımlarla yerel yönetimlerin önünün açılması gerektiğini belirtti.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLAR KURULU’NA SUNULDU

Belediye başkanlarından alınan görüşlerle Belediyeler Değişiklik Yasası’nın hazırlanarak Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Uluçay, bazı unsurların değişiklik yasa tasarısında yer almasının mümkün olmadığını söyledi.

Yapılacak ciddi bir yol haritası ve seçimlerden sonra tüm belediye başkanlarıyla kurulacak kurumsal ilişkilerle yerel yönetimlerle çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Uluçay, Belediyeler Yasası’ndaki son değişiklikleri Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a aktaracağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Uluçay, Bakanlar Kurulu’nda onaylanan tasarıyla Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvurularda öngörülen değişiklikle ilgili de bilgi verdi.

Hazırlanan değişiklik yasa tasarısının 2005’te yapılan tasarı ile bir ilgisi olmadığını belirten Uluçay, 2008’de takasa imkan veren yasal düzenlemenin geliştirildiğini ve bu yasa kapsamında 1974 öncesinde Kıbrıslı Türklerin ellerinde bulunan malların kurum sahibi veya bireysel olarak anlaşmaları halinde takas işlemine imkan verdiğini anlattı.

Bu düzenlemenin zorunlu olmadığını belirten Uluçay, kişilerin karşılıklı anlaşmaları halinde takas işlemi ya da tazminat ödeyerek devir işlerinin gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar, ziyaret anısına İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’a anı plaketi takdim etti.

Bakan Uluçay, Güzelyurt’un ardından Lefke Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Mehmet Zafer’le görüştü.

Zafer, ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Uluçay’ın imkanları çerçevesinde Lefke Belediyesi’ne gerekli desteği vereceğine emin olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim