Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Gökhan Altıner’in Kıbrıs Postası’nda sunduğu ‘Sabah Postası’ isimli programa telefonla bağlanarak, önemli açıklamalarda bulundu.

 “ATAMALAR, KEYFİ VE PARTİZANCA”

Hükümetin yaptığı atamalara işaret eden Özersay, son dönemde yapılan atamaların keyfi ve partizanca olduğunu, pazarlıkların sonucunda birbirlerini tatmin etmeye dönük atamalar yapıldığını söyledi.

Ürünlerde fiyat ayarlaması yapılırken, Kıbrıs’ın kuzeyi ile Kıbrıs’ın güneyi ve Türkiye makasının fazla açılmaması gerektiğini söyleyen Özersay, turizm ülkesi olunduğuna vurgu yaptı.

“HÜKÜMET; PLANSIZ, PROGRAMSIZ VE ÖNGÖRÜSÜZ”

Hükümetin plansız, programsız ve öngörüsüz olduğunun altını çizen Özersay, ülkenin deneme-yanılma yöntemiyle yönetildiğini söyledi.

“HÜKÜMET, HER ADIMI KAFASINA GİYİYOR”

Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek

Hükümetin sürekli her attığı adımı kafasına giydiğini ve geri adım attığını belirten Özersay, yapılanların hükümete güven duyulmasının engellediğini ve hükümetin itibarının yerle bir edildiğini söyledi. Özersay, devlete olan inancın da sarsıldığını da kaydetti.

“ZAM, ÖLÇÜSÜZ VE ORANTISIZ YAPILDI”

Temel gıda ve üreticilerin temel girdi ürünlerinde ucuzluğun sağlanmasının esas mesele olduğunu söyleyeyen Özersay, elektrikte hükümetin kolayı seçtiğini, borcu hızlıca kapatma isteğiyle zammı ölçüsüz ve orantısız bir şekilde yaptıklarını söyledi.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, açıklanan enflasyon oranlarıyla hayat pahalılığının maaşlara nasıl yansıtılacağını sorarak, “Maaş artışı meselesini çok büyük ihtimalle çözümleyemeleyecekler” dedi.

KIB-TEK’te çok iyi bir maliye hesabı yapılması gerektiğine değinen Özersay, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun alacağı maliyet hesabı ve kararı sonrası Bakanlar Kurulu’nun konuyu ele alması gerektiğini söyledi.

“ÜLKENİN YÖNETİLMESİ KONUSUNDA ENDİŞELİYİM”

Elektriği kompanse etmek için alkole fon koyulduğunu dile getiren Özersay, daha sonra fonun alkolden alınıp tüp gaza koyulduğunu ifade etti. Özersay, ülkenin el yordamıyla gittiğini söyleyerek, “Ülkenin yönetilmesi konusunda endişeliyim.” dedi.

“NEDEN TARİH VERİYORSUNUZ?”

Bu hafta için Türkiye ile protokolün imzalanacağının hükümet tarafından dile getirildiğini ifade eden Özersay, “Sadece size bağlı olmayan Türkiye Cumhuriyeti’ne de bağlı olan onun da iradesinin gerektiği bir konuda neden tarih veriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi