Memur-Sen Genel Sekreteri Kağan Mındıkoğlu, hükümetin ve muhalefetin gerekli siyasi iradeyi toplumun ihtiyaçları doğrultusunda ortaya koyması , yasal düzenlemelerin ivedilik sırasına göre ele alınması ve yasalarla birlikte Anayasa’nın günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Mındıkoğlu, ülkeyi ve siyasi iradeyi çıkmaza sokan bu yasaların bir an önce hayata geçirilmesi için gerekli siyasi iradenin hükümet tarafından ortaya konularak meclisin ilgili komitelerine ivedilikle getirilmesi ve muhalefet edenlerin, sivil toplum örgütlerinin de görüşü ve düşünceleri alınarak bir konsensus neticesinde ilgili yasaların hayat bulmasını temenni etti.

Mındıkoğlu, Kıbrıs Türk Memur Sendikası olarak, bu yönde ortaya konacak siyasi iradeye her zaman katkı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

MIndıkoğlu, Memur-Sen’in konu ile ilgili önerileri ise söyle sıraladı:

“1.Gerekli Anayasal değişikliklerinin ivedilikle hayata geçirilmesi,2.Meclis iş tüzüğünün değiştirilmesi, 3. Siyasi partiler yasasının değiştirilmesi, 4.Kamu reformu yasasının tamamlanması, 5.Asgari ücret verilerinin günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi ve buna bağlı olarak asgari ücretin artırılması, 6.Üçlü kararnamelerin kapsamının daraltılması, 7.Eşel Mobil sisteminin yeniden hayata geçirilmesi, 8.Geçicilerin kadrolanması, 9. K.T.H.Yolları çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi; özlük haklarının yeniden düzenlenmesi, 10.Özelleştirme yasasının yeniden değerlendirilmesi, 11. Kamuoyunda göç yasası olarak adlandırılan yeni maaş yasasının günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi.” 
Editör: TE Bilisim