İmzalanan protokol gereği hazırlanacak sorular genel öğretmenlik bilgisi ve bilinen branşları kapsayacak ve UKÜ iki yıl süre ile öğretmenlik sınavlarında kullanılacak soruları mutlak gizlilik çerçevesinde Kamu Hizmeti Kurumu’na tedarik etmekle yükümlü olacak. Ayrıca, üniversite tarafından hazırlanacak sorular önce veya sonrasında herhangi bir şekilde bir kurum tarafından kullanılamayacak.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, söz konusu protokolün gerçekleştirilmesindeki amacın kamu sınavlarını daha şeffaflaştırmak ve sınavlarla ilgili karmaşıklığı ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. Kayral, açıklamalarında ayrıca Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’nın görevlerini tam bağımsız ve tarafsız olarak Anayasa ve Yasalara uygun olarak sürdürmekte olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim de imzalanan protokol çerçevesinde Üniversite olarak sınavların daha objektif, şeffaf ve hiçbir tartışma veya itiraza meydan vermeyecek seviyeye çıkartılması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim