Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü ile Yolcu Kulübü öğrencileri Lefkoşa Çağlayan Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar için “Çocuklar Gülsün Diye” isimli etkinlik düzenledi.

Kimsesiz ve engelli çocuklar için düzenlenen etkinlikte, UKÜ’lü öğrenciler,  çocukları Yuva’dan alarak Lefke bölgesindeki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi. Etkinlikte sonrasında Güzelyurt Festival Alanı’nda mini bir piknik yapıldı.

UKÜ’den yapılan açıklamaya göre, etkinlik sabah saatlerinde okul servisleriyle çocukların gönüllü anneleriyle beraber yuvadan alınmasıyla başladı. İlk olarak Lefke bölgesindeki Güneşköy'de portakal bahçelerini ziyaret eden çocuklar,  daha sonra Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi ile Aziz Mamas Kilisesi ve İkon Müzesi’ni gezdi.

Turun tamamlanmasının ardından Güzelyurt Festival Alanı'na giden çocuklar, burada mini bir piknik yapma fırsatı buldu. Açık alanda çimlerin üzerinde eğlenen çocuklar, gönüllü öğretmenler ve öğrencilerle birlikte çeşitli oyunlar oynadı. Festival alanındaki mini hayvanat bahçesi de grubun ilgi odağı oldu. Bir yandan gitar eşliğinde şarkılar söylenirken, diğer yandan UKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri çocukların yüzünü boyadı.

UKÜ Yolcu Kulübü Başkanı Özkul Haraç yaptığı açıklamada, dört haftalık bir çalışmanın sonucunda güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, çocukların yüzünde memnuniyet görmekten mutlu olduklarını söyledi.

UKÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü Başkan Yardımcısı Tijen Yiğen ise  etkinliği UKÜ Yolcu Kulübü ile birlikte, çocukları eğlendirmek için düzenlediklerini  belirterek, “Her şeyi planladığımız gibi yürütebildik ve bu bizi sevindirdi. Onların yaş grubuna uygun oyunlar oynadık. Elimizden geldiğince onları eğlendirmeye çalıştık. Kimi zaman duygulandık, kimi zaman güldük” dedi.

Editör: TE Bilisim