Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan Sabah Postası adlı programa konuk olarak soruları yanıtladı.

“SUCUOĞLU’NUN AYNI İRADEYİ ORTAYA KOYUP KOYMAMASI KENDİ KARARI”

Şu an tüzüğün kurultay zamanının iki sene sonra olacağını söyleyen Hasipoğlu, Faiz Sucuoğlu’nun kendi iradesi ile Başbakanlık makamını Ünal Üstel’e devrettiğini vurguladı.

"KURULTAY, HER PARTİ İÇİN SANCILI SÜREÇ"

Hasipoğlu, Faiz Sucuoğlu’nun aynı iradeyi ortaya koyup koymayacağının kendi kararı olduğunu belirtti. Hasipoğlu, UBP’nin konsantre olduğu tek olayın yerel seçimler olduğunu kaydederek, bunun her parti için en sancılı süreç olduğunun altını çizdi.

İsias Otel davasının ikinci duruşması cuma günü yapılıyor İsias Otel davasının ikinci duruşması cuma günü yapılıyor

“HERKES VERİLECEK KARARA SAYGI DUYMALI”

“Bana göre her şeyden önce partiyi düşünmesi lazım” diyen Hasipoğlu, UBP’yi düşünmenin ülkeyi düşünmek olduğunu söyledi. Sucuoğlu’nun vereceği kararın kendi siyasi hayatını etkileyecek bir karar olduğunu dile getiren Hasipoğlu, "Buna kimse müdahale edemez. Herkes verilecek karara saygı duymalı" dedi.

“ÖNEMLİ OLAN HER ZAMAN PARTİ BÜTÜNLÜĞÜ”

Hasipoğlu, siyasetçilerin hata yaptıkları takdirde bedellerini yine kendilerinin ödediğini söyleyerek, önemli olanın her zaman parti bütünlüğü olduğuna vurgu yaptı. Hasipoğlu, bu bütünlüğü kim sağlayıp koruyabilecekse genel başkanın o kişi olacağının altını çizdi.

Hasipoğlu, “Biz bu yola çıkarken Genel Başkan Faiz Sucuoğlu ve Başbakan Ünal Üstel ile hep istişare içinde olacağız diye konuştuk” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi