UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, UBP’nin KKTC’nin en köklü, en büyük ve en güçlü partisi olarak devletinin vazgeçilmez teminatı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirterek, UBP’nin çeşitli zamanlarda, türlü şekillerle haksızlıklara, saldırılara hatta kopmalara kadar varan darbelere tanık olduğunu ancak misyonunun onu kaya gibi sert ve güçlü tuttuğunu, girdiği her seçimde halkının takdirini kazandığına siyaset tarihinin tanık olduğunu söyledi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, bugün, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ulusal Birlik Partisi yetkili kurullarının, partimizin ‘birlik ve bütünlüğü’ adına tüm iyi niyetli çağrı ve uyarılarına rağmen yanlışta ısrar edenler, günün sonunda sığındıkları DP şemsiyesi altında ilk kez medyaya ses ve görüntü verdiler. Belli ki, DP Genel Başkanı Sayın Serdar Denktaş, çevresinde toplananlardan aldığı sinerji ile seçim barajını aşacağına inanmış, daha ileri giderek KKTC’ye yenilik ve değişim sözü verecek cesareti kendinde görmüştür.

Sayın Denktaş partisine aldığı arkadaşlarının yarısının Ulusal Birlik Partisi hükümetlerinde Bakanlık yaptığını, bazılarının kendi partisinde milletvekili olduğunu unutmuş olmalı ki, kendisinin bile inanmadığı söylemlerine halkın destek vereceği saflığını sergilemekte ya da hayal kurmaktadır. Bu arkadaşların Ulusal Birlik Partisi’ne verdiklerine teşekkür ederken, kalmışsa DP’ye hayırları olsun dileklerimi sunarım.

KKTC halkı, başta Ulusal Birlik Partisi olmak üzere tüm siyasi partilerimizin yapılarında kurumsallık adına köklü değişimin kazandırılması ve ülke yönetimine ‘temiz siyaset, şeffaf yönetim’ anlayışının yerleştirilmesini başlatan şahsıma ve arkadaşlarıma karşı gösterilen direnci ve yaratılan siyasi kaosu film gibi izlemekte ve bir kanaat oluşturmaktadır.

Ne dokuzlar, ne de 20 yıl sonra ona yamanan sekizlerin bu kayanın tozundan başka alacaklarının olmadığına, halkımızın da 28 Temmuz’da bir kez daha doğrudan ve haklıdan yana tavır alacağına olan inancım tamdır. Çünkü Ulusal Birlik Partisi halktır”

Editör: TE Bilisim