Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün simgesi, devletimiz kuruluşundan günümüze sımsıkı bağlı, ULUSAL BİRLİK PARTİSİ gençliği olarak bizler bugünü geldiğimiz ortamın kıymetini bilerek, yarınlarımızı da dünü yaşamamak adına çok çalışmamız gerektiğine yürekten inanıyoruz.

Uzun yıllar verilen varoluş mücadelesi sonucunda 15 Kasım 1983’te temellari atılan, uygulanan her türlü Siyasi ve Ekonomik ambargoya rağmen, Bayrağından, toprağından vazgeçmeden çözüme ve barışa olan inancını, bağlılığını ve inancını her ortamda ve koşulda ortaya kıbrıs türkü yetiştirip bugünlere getirdiği bu Cumhuriyeti ilelebet koruyacağından ve yaşatacağından emin bir şekilde varoluş mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bu bağlamda, Cumhuriyetinizin genç neferleri olarak bizler, atalarımızdan aldığımız bu emaneti yücelterek ve koruyarak bizden sonraki nesillere aktarmak için üstümüze düşen sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğmize söz veririz.

Kurulduğu günden bu yana büyük mesafeler kat eden devletimiz, Anavatan Türkiye’den aldığı desteklerle her gün biraz daha büyüyecek, yükselecek ve gelişecektirdir. Bilinmelidir ki, bu hız ve istikrarlı gelişimler, her alanda bizleri daha aydınlık ve refah bir geleceğe taşıyacak, bu güven ve inançla attığımız her adımda, daha büyük mesafeler kat ederek başarılarımızı sürdüreceğiz. Anavatan Türkiye’nin gücü ve desteğiyle Kıbrıs Türk halkı daima güvence altında olacak, Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi KKTC yaşayacak ve bayraklarımız göklerde gururla dalgalanacaktır.

Dr. Fazıl Küçük, Rauf Raif Denktaş ve mücadele arkadaşları yanında, şehitler, gaziler ve bugünlere ulaşmamızda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Kıbrıs Türk halkına, desteği ile bizlere her zaman güç veren Anavatan Türkiye’ye, ayrıca Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve sınırlarımızın ve güvenliğimizin bekçisi Güvenlik Kuvvetlerimize minnet ve teşekkürlerimi sunarım.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31’uncu Kuruluş Yıldönümünü en samimi duygularımızla kutlar, bu gururu paylaşan tüm halkımıza en derin sevgi ve saygılarımızı iletiriz.

BAŞKAN
SAMİ OSMANLI
 
Editör: TE Bilisim